Κορωνοϊός: «Πιάστηκαν» 88 καταστήματα να μην τηρούν τα μέτρα

0

Δεκάδες ήταν περιπτώσεις καταστημάτων που είτε παραβίαζαν τα όρια συγκέντρωσης πελατών είτε το ωράριο λειτουργίας με βάση τα μέτρα έναντι της διασποράς του COVID-19 εντόπισαν τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια την περασμένη εβδομάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορούσε καταστήματα εστίασης, γεγονός, που μαζί με την επιθετική εξάπλωση του κορωνοϊού, ώθησε στην απόφαση για το lockdown.

Συνολικά 88 ήταν οι επιχειρήσεις που πιάστηκαν να παρανομούν. Συγκεκριμένα 45 καταστήματα εντοπίστηκαν απ' τις ελεγκτικές αρχές να μην τηρούν την αναλογία των συγκεντρωμένων ατόμων και άλλα 43 να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα. Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα και παράλληλα επιβλήθηκε προσωρινό λουκέτο στις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα εντοπίστηκαν και άλλα 38 περιστατικά, σε σύνολο 177 ελέγχων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.200 ευρώ.

Σημειωτέον ότι την περασμένη εβδομάδα τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΔΙ.Μ.Ε.Α σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών εστίασαν τους ελέγχους σε Αττική, Τήνο, Πάτρα, Καλάβρυτα, Καστοριά, Έβρο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Share.

Comments are closed.