Κορωνοϊός: Πότε εμβολιάζονται οι άνω των 18 ετών (vid)

0

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα και τη σημαντικότητα των εμβολίων, ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας, μίλησε προ ημερών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Όλοι όσοι συμμετέχουν για να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος εμβολιασμού, αξίζουν συγχαρητήρια και το “ευχαριστώ” είναι λίγο προς αυτούς» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Mega. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές. Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα Ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι «μεγάλο κύμα» πολιτών εμβολιάζεται «παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Πότε ανοίγει η παλτφόρμα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18 ετών και πάνω, αναμένεται να γίνει εντός του Ιουνίου, για να εμβολιαστούν μέσα στους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των ηλικιών 30 – 44 ετών, με όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού» είπε, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κατηγορία 40 – 44 ετών.

Share.

Comments are closed.