«Ξεπουλάει» η Τουρκία στο Κατάρ - Πούλησε το 10% του Χρηματιστηρίου της

0

Στα χέρια του Κατάρ περνά το 10% του Χρηματιστηρίου της Τουρκίας, με τις δύο χώρες να υπογράφουν σήμερα συνολικά δέκα νέες συμφωνίες σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan και ο Εμίρης του Κατάρ Emir Tamim Hamad al-Thani συμπροήδρευσαν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η πώληση του 10% του Borsa Istanbul βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των συμφωνιών που υπογράφηκαν.

Μια άλλη συμφωνία αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών του Istinye Park, ενός πολυτελούς εμπορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης.

Υπεγράφη επίσης ένα μνημόνιο κατανόησης για κοινή επένδυση στο Golden Horn Project.

Συμφωνήθηκε επίσης η μεταβίβαση μετοχών των διαχειριστριών ενός λιμανιού της Antalya από την τουρκική Global Ports στην καταριανή Terminals W.L.L.

Μνημόνιο κατανόησης υπεγράφη και για κοινές δραστηριότητες προώθησης από το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας και τη Διοίκηση Ελεύθερης Ζώνης του Κατάρ.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης στη συγκρότηση μιας κοινής Επιτροπής Εμπορίου ενώ υπέγραψαν πολλά μνημόνια κατανόησης για τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τη βελτίωση της οικονομικής και νομισματικής συνεργασίας αλλά και για οικογενειακές και κοινωνικές υπηρεσίες.

Δεσμοί με βαθιές ρίζες

Ο Erdogan είπε νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο ηγέτες είχαν πολύ παραγωγικές συναντήσεις.

"Θα συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας με τον αδελφό λαό του Κατάρ, με τον οποίο έχουμε βαθύ δεσμό στοργής, σε κάθε πεδίο", έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος στο Twitter.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ο υπουργός Οικονομικών Lutfi Elvan, ο υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan, ο υπουργός Μεταφορών και υποδομών Adil Karaismailoglu, ο υπουργός Γεωργίας Bekir Pakdemirli, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υπηρεσιών και ΟΙκογένειας Zehra Zumrut Selcuk, ο διευθυντής Επικοινωνίας Fahrettin Altun, ο εκπρόσωπος του Erdogan Ibrahim Kalin, o CEO του τουρκικού ταμείου διαχείρισης πλούτου Zafer Sonmez και αρκετοί επιχειρηματίες.

Στο παρελθόν οι δύο χώρες έχουν συνάψει συνολικά 52 συμφωνίες.

Share.

Comments are closed.