Ξεθωριάζει το κίτρινο;

0

Για ακόμη μια φορά στη χώρα μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσχερείς συνθήκες, τις οποίες καλούμαστε να ανατρέψουμε. Ο αόρατος εχθρός έχει εξαντλήσει κάθε ψυχικό απόθεμα του μέσου Έλληνα και ιδιαίτερα της νεολαίας. Είναι καιρός να δώσουμε τη λύση, για να βγούμε από το αδιέξοδο.

Της Σταυρούλας Μούρκα*

Μας δίδαξαν μία νοοτροπία η οποία βασίζεται στην υπευθυνότητα. Η ωριμότητα που επιδεικνύει η κάθε κοινωνία ως προς την λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, είναι αυτή που οδηγεί στην εξέλιξη και την επιτυχία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της φιλοπατρίας διαμορφώθηκε μία κοινωνία αρχών, που βασίστηκε στη λογική, η οποία θεμελιώνεται από την ενσυναίσθηση και διαχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα.

Σε ένα κόσμο, που κυριαρχεί η τεχνοκρατία και η άμεση ενημέρωση ζούμε αυτό, το οποίο θα απέρριπταν οι πρόγονοί μας. Εν ολίγοις, οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι επιστήμονες, εξειδικευμένοι στον τομέα της λοιμωξιολογίας μας προτρέπουν για το γενικό καλό να προβούμε σε εμβολιασμούς κατά του ιού της πανδημίας.

Αντιθέτως, όμως, υπάρχουν οι σειρήνες ή αλλιώς ο «κιτρινισμός» που χειραγωγεί τον κόσμο χωρίς καμία επιστημονική απόδειξη να μην προβεί στην ενέργεια αυτή, ανατρέποντας την κοινή λογική.

Με θλίβει το γεγονός, ότι καθημερινά δεκάδες Έλληνες χάνονται από αυτή τη μάχη. Λαμβάνω υπόψιν βεβαίως και τις παρακινήσεις των επιστημόνων μας, οι οποίοι δίνουν τον αγώνα τους στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας.

Νιώθοντας λοιπόν την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μου, αλλά και στην κοινωνία μου προτρέπω, ως νέα, να προχωρήσουν σε εμβολιασμό όλες οι ηλικιακές ομάδες με τη σειρά που τους έχει κατατάξει η ελληνική πολιτεία.

Εν καιρώ που ακόμη και η σωματική επαφή αποτελεί μια ένδειξη εμπιστοσύνης, είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο για το κοινό καλό αλλά και για τη δική μας σωματική και ψυχική υγεία.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι ο Έλληνας ξέρει ποιο είναι το σωστό και θα το πράξει. Έχουμε μάθει στους αιώνες να επιβιώνουμε με άσχημες συνθήκες, μας το έχουν διδάξει οι πρόγονοί μας και ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε κι εμείς!

Γι΄ αυτό, λοιπόν, σηκώνουμε μανίκια και κλείνουμε τα αυτιά μας στους ειδήμονες των fake news, οι οποίοι μόνο σύγχυση προκαλούν στην ελληνική κοινωνία.

*Πτυχιούχος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ξάνθης.

Share.

Comments are closed.