Κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια: Βρήκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή Aστυνομικού Tμήματος

0

Μετά από πολύμηνες έρευνες εξιχνιάστηκε η υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων από κύκλωμα επίορκων αστυνομικών. Στο κύκλωμα φαίνεται πως εμπλέκονται τουλάχιστον 30 αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν χθες στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό. Για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε το πρωί τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της δικογραφίας, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν πρόκειται για μία ογκωδέστατη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 30 είναι αστυνομικοί.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί είκοσι άτομα, εκ των οποίων δέκα είναι αστυνομικοί που υπηρετούν ως επί το πλείστον σε τμήματα ασφαλείας ή γραφεία διαβατηρίων κυρίως της Δυτικής Αττικής, αλλά έχουν γίνει έφοδοι και σε άλλα τμήματα της Αττικής. 

Στους υπόλοιπους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνονται ένας δικηγόρος, δύο υπάλληλοι Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άλλοι ιδιώτες.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.