• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Πλανήτης»Λαγκάρντ για πληθωρισμό: «Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν» και «θα τα καταφέρουμε»
Πλανήτης

Λαγκάρντ για πληθωρισμό: «Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν» και «θα τα καταφέρουμε»

24 Δεκεμβρίου, 2022Updated:24 Δεκεμβρίου, 2022Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Την υπόσχεση ότι η ΕΚΤ «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό  δίνει στο εορταστικό της μήνυμα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαιώνοντας, παράλληλα ότι «θα τα καταφέρουμε».

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τους Ευρωπαίους που ανησυχούν για την μείωση της αγοραστικής τους δύναμης η Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει «Αυξάνουμε τα επιτόκια και θα τα αυξήσουμε κι άλλο, με σταθερό ρυθμό, μέχρι να διαμορφωθούν σε ένα επίπεδο που θα διασφαλίζει ταχεία επιστροφή του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%» και διαβεβαιώνει «Και θα τα καταφέρουμε».

Από τον Ιούλιο, η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει ποτέ καταγραφεί, ανεβάζοντάς τα συνολικά κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, με +0,5 μονάδα τον Δεκέμβριο, με την πρόθεση να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο αυξημένος πληθωρισμός «πλήττει τους πάντες, κυρίως τους φτωχούς». «Υπόσχομαι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουμε τον πληθωρισμό», λέει η Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης θα μπορούσαν «να γίνουν η νέα κανονικότητα» και «για κάποιο διάστημα», δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα Le Monde ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λούις ντε Γκίντος.

Στο τέλος του 2021, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωνε ότι τα επιτόκια πιθανότατα δεν επρόκειτο να αυξηθούν κατά την διάρκεια του 2022, όταν ο ελαφρύς πληθωρισμός εθεωρείτο ακόμη τότε παροδικό φαινόμενο.

Ομως, «ο τρομερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και του λαού της», με την αλυσίδα των ανθρώπινων δεινών, «προκάλεσε την αύξηση των τιμών της ενέργειας, οδηγώντας επίσης σε εκτόξευση του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη», φθάνοντας σε επίπεδο 11% το φθινόπωρο στην ευρωζώνη.

Η Κριστίν Λαγκάρντ στο μήνυμά της καλωσορίζει στην ευρωζώνη την Κροατία, η οποία θα είναι η 20ή χώρα που θα υιοθετήσει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα την 1η Ιανουαρίου. Ενα γεγονός που η πρόεδρος της ΕΚΤ υπόσχεται «να γιορτάσει».

ΕΚΤ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΕπίσημες αργίες: Ποια είναι η αμοιβή στις γιορτές για τον ιδιωτικό τομέα
Next Article Forbes: Στην κορυφή της λίστας η Οσάκα – Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες

Related Posts

Tesla: Γιατί τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά της χάνουν τόσο πολύ την αξία τους

31 Μαρτίου, 2023

Κουβέιτ: Το κρατικό επενδυτικό fund πωλεί μετοχές της Mercedes αξίας 1,4 δισ. ευρώ

30 Μαρτίου, 2023

Το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας υποχώρησε το 2022 σε χαμηλό 15ετίας

30 Μαρτίου, 2023
Add A Comment

Comments are closed.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΔΕΙΚΤΕΣ
moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

FOLLOW US
FOLLOW US
© 2023 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.