Μακρόν: Γενικό lockdown στη Γαλλία από την Παρασκευή

0

Σε lockdown ξαναμπαίνει η Γαλλία από την Παρασκευή, προκειμένου να μπει «φρένο» στη ραγδαία διασπορά του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος, στο δραματικό τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε στους πολίτες. Επίσης, όπως είπε, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν πάλι αίτηση, για να βγαίνουν από το σπίτι τους.

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να ξαναβρούμε το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε ότι επιστρέφει στην καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους. Ακόμη κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή. Ακόμη συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Το γενικό lockdown μέχρι πρόσφατα δεν αποτελούσε επιλογή στη Γαλλία, όμως η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα ανάγκασε σε αλλαγή πλεύσης. Μόλις σε μία ημέρα, την Τρίτη, η χώρα κατέγραψε 523 νέους θανάτους, που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό μετά τις 22 Απριλίου.

Share.

Comments are closed.