• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Εργασία»ManpowerGroup: Ποιοι κλάδοι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις το δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους
Εργασία

ManpowerGroup: Ποιοι κλάδοι θα προχωρήσουν σε προσλήψεις το δεύτερο τρίμηνο του νέου έτους

11 Ιουνίου, 2024Updated:11 Ιουνίου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια4 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μέτριο κλίμα προσλήψεων αναμένεται στην Ελλάδα την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2024 με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης 10 ποσοστιαίων μονάδων σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προοπτικών Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup. Οι ελληνικοί οργανισμοί αναμένουν ότι οι προοπτικές απασχόλησης έχουν ενισχυθεί κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2024, ωστόσο αποδυναμώθηκαν κατά 6 μονάδες από το 3o τρίμηνο του 2023.

Το 37% των 525 Ελλήνων εργοδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένει αύξηση του προσωπικού, το 23% περιμένει μείωση ενώ το 37% δεν αναμένει καμία αλλαγή ωστόσο παραμένει εξαιρετικά υψηλό (82%) το ποσοστό των εργοδοτών που αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση του ταλέντου που χρειάζονται.

«Μαζεμένη» διάθεση προσλήψεων μέχρι Σεπτέμβριο – Το 82% δεν βρίσκει ταλέντα-1

Η Πληροφορική ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα 

Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος στην Ελλάδα είναι η Πληροφορική (38%), αν και οι προθέσεις στον κλάδο μειώθηκαν κατά 5 μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1 μονάδα από πέρυσι. Η πλειονότητα (74%) των εργοδοτών Πληροφορικής αναφέρουν δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων υποψηφίων που χρειάζονται.

Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο είναι οι Μεταφορές, & η Εφοδιαστική Αλυσίδα με αύξηση 14%, καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη NEO (35%) στον συγκεκριμένο κλάδο από τότε που ξεκίνησε η παρακολούθηση, το 2ο τρίμηνο του 2008.

Οι προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο της Βιομηχανίας και Κατασκευών στην Ελλάδα διαμορφώνονται στο 15%, αυξημένες κατά 9% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και Κτηματομεσιτικών οι Έλληνες εργοδότες αναφέρουν θετικές προθέσεις προσλήψεων (15%) με μείωση -2% από το προηγούμενο τρίμηνο. Ο κλάδος της Υγείας και των Βιο-επιστημών αγγίζει το 10% (-7% από το προηγούμενο τρίμηνο), και ο κλάδος των Καταναλωτικών Αγαθών και Υπηρεσιών ανέρχεται σε 8% (+8% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Ασθενέστερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφουν η Ενέργεια και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας όπου ο δείκτης διαμορφώνεται στο -6% (-6% από το προηγούμενο τρίμηνο) και ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας με προοπτικές απασχόλησης -13% (-38% από το προηγούμενο τρίμηνο και -58% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι).

«Μαζεμένη» διάθεση προσλήψεων μέχρι Σεπτέμβριο – Το 82% δεν βρίσκει ταλέντα-2

Ο κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης, διευθύνων σύμβουλος της ManpowerGroup Ελλάδας δήλωσε: «Παρά τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας και τη μέτρια κατάσταση που διαμορφώνουν οι προοπτικές προσλήψεων στη χώρα, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης και αισιοδοξίας σε ορισμένους κλάδους. Συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κλάδος της Πληροφορικής καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ζήτησης προσωπικού (38%) ενώ επίσης και ότι ο κλάδος των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτυπώνει υψηλό δείκτη NEO (35%). Η ManpowerGroup Ελλάδας υποστηρίζει τον κλάδο της Πληροφορικής με τις Tech Academies, προσφέροντας εκπαίδευση στη γλώσσα προγραμματισμού SAP ABAP και SAP FINANCE, βοηθώντας τους υποψηφίους να αποκτήσουν πιστοποίηση SAP Certified Associate – Back-End Developer – ABAP Cloud & SAP FI Consultant, αντίστοιχα. Παράλληλα και για τον κλάδο Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας η εταιρεία μας διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για μόνιμη και προσωρινή απασχόληση, ενισχύοντας την ανάπτυξη και ευημερία των οργανισμών και των εργαζομένων.»

 Οι ελληνικοί οργανισμοί και στις 3 περιφέρειες αναμένουν αύξηση των επιπέδων στελέχωσης το 3ο τρίμηνο του 2024

Η πιο ανταγωνιστική περιφέρεια είναι η Ευρύτερη Περιφέρεια της Αττικής (16%), σημειώνοντας άνοδο 2 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και πτώση κατά 4 μονάδες από το 3ο τρίμηνο του 2023.

Ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις 

Οι Έλληνες εργοδότες σε μεγάλες επιχειρήσεις με 5.000+ εργαζόμενους είναι οι πιο αισιόδοξοι (29%), σημειώνοντας άνοδο 7 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και 12 μονάδων από πέρυσι. Αυτό το τρίμηνο εντοπίζονται οι χαμηλότερες προθέσεις που καταγράφηκαν σε μεγάλες εταιρείες με 250-999 εργαζομένους για πάνω από δύο χρόνια, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2022 όταν ήταν -1%.

Οι προοπτικές απασχόλησης στον κόσμο

Σε παγκόσμια κλίμακα οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης παραμένουν αμετάβλητες από το προηγούμενο τρίμηνο στις 22 μονάδες. Το 42% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των προσλήψεων, το 20% προβλέπουν μείωση ενώ το 35% καμία αλλαγή. Υψηλότερες προθέσεις προσλήψεων εντοπίζονται στην Κόστα Ρίκα (35%) και πιο αδύναμες σε Ρουμανία και Αργεντινή (3%).

Στις ΗΠΑ (30%) οι προσδοκίες για την απασχόληση μειώθηκαν κατά 4 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ομοίως, ο ρυθμός προσλήψεων της Κίνας (28%) επιβραδύνεται για άλλο ένα τρίμηνο (-4), ενώ η Ινδία (30%) «βλέπει» την πρώτη σημαντική πτώση (-6) από πέρυσι.

Συγκριτικά, η περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (18%) και η Νότια και Κεντρική Αμερική (22%) αναφέρουν βελτίωση των προσδοκιών απασχόλησης από το προηγούμενο τρίμηνο.

featured προσλήψεις
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleTesla: Eνα βήμα πιο κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα μετά τη συμφωνία με την Baidu
Next Article Καταργείται ο φόρος στα καύσιμα, έρχονται τα τέλη με το χιλιόμετρο

Related Posts

Πώς οι πολιτικές του Τραμπ επηρεάζουν τα επαγγελματικά ταξίδια

15 Ιουνίου, 2025

Η επόμενη κρίση μετά την πανδημία ξεκινά (και) με τις σπάνιες γαίες

15 Ιουνίου, 2025

Ανάλυση: Ποια είναι τα χειρότερα σενάρια για την κρίση στη Μέση Ανατολή

15 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.