Μετάλλαξη Δέλτα : Νόσησαν 30.000 παιδιά σε δύο μήνες

0

Μεγάλη είναι η διασπορά στα παιδιά και τους εφήβους της μετάλλαξης Δέλτα και στη χώρα μας όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Η τάση αυτή είχε φανεί και στις υπόλοιπες χώρες όπως τις ΗΠΑ, όπου η μεταδοτικότητα της Δέλτα προσβάλλει με μεγάλο ρυθμό και τους νέους.

Το 20% των νέων κρουσμάτων είναι ανήλικοι

Σε δύο μόλις μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος 2021) νόσησαν περίπου 30.000 ανήλικοι, όσοι δηλαδή είχαν αρρωστήσει συνολικά τους προηγούμενους 14 μήνες, από την αρχή της πανδημίας.

Τα κρούσματα σε ηλικίες 0 -17 ετών αποτέλεσαν το 20% των νέων κρουσμάτων, ενώ πριν τα κρούσματα στις μικρές ηλικίες ήταν το 10%. Στο ίδιο διάστημα, περί τα τριακόσια παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν λόγω των σοβαρών συμπτωμάτων που παρουσίασαν.

Τα στοιχεία αυτά παραθέτει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα, που επισημαίνει ακόμα πως ευτυχώς τα παιδιά εξακολουθούν να μη νοσούν βαριά και είναι πολύ μικρό το ποσοστό που διασωληνώνεται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παιδί διασωληνωμένο στη χώρα μας από κοροναϊό.

Την ίδια στιγμή επισημαίνει πως όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πιθανό να έχουμε και παιδιά που θα νοσούν πιο σοβαρά και θα κινδυνεύσει η ζωή τους. Υπενθυμίζει επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους από κοροναϊό τρεις ανήλικοι.

Share.

Comments are closed.