Μεταρρυθμίσεις και ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης

0

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα θέματα νόμου και τάξης και προχωρά με αποφασιστικότητα το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας.

Τα τελευταία επεισόδια με τις εν ψυχρώ δολοφονίες στο Λεκανοπέδιο και όχι μόνο, χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο τη θέληση του πρωθυπουργού να μπει επιτέλους ένα τέλος σε ακραίες καταστάσεις που αφενός σχετίζονται με την ασφάλεια του πολίτη αφετέρου και με την εικόνα της χώρας ιδιαίτερα σε μία κρίσιμη περίοδο που καταγράφεται ένα δυναμικό ξεκίνημα στον τουρισμό.

Εξάλλου, η επίμαχη ατζέντα διεγείρει παραδοσιακά τα ανακλαστικά της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των μετριοπαθών πολιτών που ζητούν ηρεμία και κοινωνική ειρήνη. Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας με την προκήρυξη των πρώτων τετρακοσίων θέσεων, χαράσσοντας ουσιαστικά κόκκινη γραμμή με το παρελθόν και την αδιανόητη κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκτός των άλλων, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε τροχιά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου με τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα να σηκώνει το βάρος της στήριξης του απέναντι σε ένα Σύριζα που για μία ακόμη φορά πλειοδοτεί σε λαϊκισμό και επιχειρεί με την προσφιλή στα στελέχη του τακτική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για να σηκώσει στα ύψη του αντιπολιτευτικούς τόνους.

Έχοντας στο πλευρό της ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και με τον αέρα ενός ισχυρού προβαδίσματος στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί απαρέγκλιτα το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την εμπέδωση μιας κανονικότητας που εδώ και πολλά χρόνια είναι δεδομένη στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή επικράτεια.

Share.

Comments are closed.