Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις του πολέμου πρόκειται να ανακοινώσεις στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 13:30 σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, και τον υφυπουργό, Θάνο Πετραλιά.
Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και ενδεχομένως τη τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας».
Σύμφωνα με πληροφορίες ναμένεται να ενεργοποιήσει το μέτρο της επιδότησης της αντλίας για το πετρέλαιο κίνησης και εφόσον το ράλι των αυξήσεων συνεχιστεί, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να δώσει και το Fuel Pass στη βενζίνη.

