Μέτρα προστασίας και ανοιχτή οικονομία: Η απάντηση της Κυβέρνησης στη νέα πραγματικότητα

0

Τη δύσκολη εξίσωση μεταξύ της επιβεβλημένης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της επέλασης της Όμικρον και της αδήριτης ανάγκης να κρατηθεί ανοιχτή η οικονομία χειρίζεται στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός απορρίπτει διαρρήδην τα σενάρια για ολικό λοκ ντάουν και υπηρετεί με συνέπεια ένα σχέδιο που θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τόσο τη δημόσια υγεία, όσο και την άνθηση των οικονομικών δεικτών, τη δημιουργία πλούτου και τη αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας ώστε η κυβερνητική παράταξη να διατηρήσει το πολιτικό πλεονέκτημα και να διεκδικήσει στη συνέχεια με αξιώσεις το μεγάλο πολιτικό της στόχο, την αυτοδυναμία, όταν στηθούν οι κάλπες.

Εκτός των άλλων, η σωστή διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων της καθημερινότητας (π.χ σχολεία) τίθενται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα του πρωθυπουργού σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη βρίσκεται στα όρια της και αναζητά διαρκώς μια νέα κανονικότητα. Έχοντας ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών στο πλευρό της, η Κυβέρνηση καλείται να επιδείξει υψηλή ανθεκτικότητα και να βάλει τις στέρεες βάσεις για τη δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.