• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»«Μήδεια»: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα
Ειδήσεις

«Μήδεια»: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα

15 Φεβρουαρίου, 2021Updated:15 Φεβρουαρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά τη σύσκεψη, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα πέρασε και κατευθύνεται προς τις νοτιότερες περιοχές, γι' αυτό αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευτεί και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Το θέμα θα επανεξεταστεί σε νέα σύσκεψη.

«Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε οτι θα παραμείνουν ανοικτοί. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

«Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε περαιτέρω και προσέθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Λαμία: Άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών στο εθνικό δίκτυο

Έχουν αποκατασταθεί όλες οι βασικές λειτουργίες στο οδικό δίκτυο στην Κεντρική Ελλάδα μετά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις είναι σε ανασύνταξη περιμένοντας τις επόμενες ώρες ένα δεύτερο κύμα.

Ήδη πριν από λίγο άρχισε η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών πάνω από 1,5 τόνων στο εθνικό δίκτυο, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει και για άλλους δρόμους, όπως στην παλιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, όπως τον Ε65 και σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας.

Ήδη οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τα φορτηγά πάνω από 1,5 τόνους κατά μήκος του εθνικού δικτύου στο ρεύμα προς Αθήνα λίγα χιλιόμετρα πριν από το Μαρτίνο, καθώς εκεί αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη αποκαταστάθηκαν και οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στη Δυτική Φθιώτιδα, όπως επίσης αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου στη Φθιώτιδα.

Τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία λόγω των κακών καιρικών φαινομένων στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του lockdown θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Κεντρική Εύβοια, ενώ με αποφάσεις της η δήμαρχος Χαλκιδέων επεκτείνει το κλείσιμο και στα ειδικά σχολεία για το επόμενο τριήμερο.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους Θήβας και Λιβαδειάς. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων για αύριο, Δευτέρα, στο σύνολο των δήμων της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Μήδεια
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΞεκίνησαν οι αιτήσεις για 68 μόνιμες προσλήψεις στο ΓΕΝ
Next Article Ξέρετε να βάζετε αλυσίδες χιονιού;

Related Posts

Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας στον τουρισμό: Οι δηλωθείσες υπερωρίες αυξήθηκαν κατά 1.000% τον Μάιο

13 Ιουλίου, 2025

Νέο κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Στους 39°C η Ισπανία, προειδοποιήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

12 Ιουλίου, 2025

ΗΠΑ: Επένδυση $400 εκατ. στις σπάνιες γαίες για να περιορίσουν την κυριαρχία της Κίνα

12 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.