Μητσοτάκης: Δωρεάν φάρμακα και το 2021 για τους χαμηλοσυνταξιούχους

0

Δωρεάν φάρμακα θα έχουν και το 2021 εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι.

Με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το ευνοϊκό καθεστώς που είχε ισχύσει κατ’ εξαίρεση για το 2020 παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο.

Συγκεκριμένα, κανονικά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χωρίς συμμετοχή ή άλλη οικονομική επιβάρυνση για όλο το 2021 τα φάρμακά τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι που σταμάτησαν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή". Σε ανάρτησή του στο Facebook πρόσθεσε ακόμη ότι "είναι προσωπική επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

 

Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δρομολογήθηκε σταδιακά από το 2016 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημονιακή υποχρέωση. Τον Δεκέμβριο του 2019 έχασαν το ΕΚΑΣ και οι τελευταίοι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 500.000-600.000.

Μαζί απώλεσαν ευεργετήματα, όπως η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Ωστόσο, η Κυβέρνηση αποφάσισε πέρυσι να διατηρήσουν το ευεργέτημα αυτό για ένα έτος κι έτσι, έπειτα από τη νέα απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για το 2021.

Share.

Comments are closed.