Μόσιαλος: Πανδημία μέχρι το τέλος του 2022

0

Κορωνοϊός, αυτή η μάστιγα. Μια πανδημία που θα αργήσει να μας εγκαταλείψει. Σε αυτό αναφέρθηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, με την εκτίμησή του να είναι δυσοίωνη. Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν οι πολίτες που είναι άνω των 80 ετών και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Για την πανδημία ο Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε ότι: «Αν όλα πάνε καλά, με την έννοια ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων σε παγκόσμιο επίπεδο, ήδη προσεγγίζουμε το 50% με μία δόση. Ο στόχος βέβαια του ΠΟΥ είναι να φτάσουμε μέχρι την άνοιξη το 70%Δύσκολο το βλέπω αυτό, σε σχέση με την διαθεσιμότητα των εμβολίων».

Στη συνέχεια ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας συμπλήρωσε: «Επομένως μιλάμε για το τέλος του 2022 για να μπορέσει να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών και φυσικά θα πρέπει να αυξηθεί και ο αριθμός των εμβολιασθέντων στην χώρα μας. Διαφορετικά η έξοδος από την πανδημία στην Ελλάδα θα είναι πιο επώδυνη, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός νεκρών – που είναι κυρίως στους ανεμβολίαστους – θα αυξηθούν. Γιατί; Γιατί έχουμε μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στους άνω των 60 ετών».

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, προέβλεψε ότι το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού θα έρθει και για τη χώρα μας το τέλος του 2022. «Αυτή είναι η προσδοκία», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Γιατί έτσι όπως πάμε θα εκτεθεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού στον ιό και θα αποκτήσουν ανοσία μέσω της έκθεσης. Αλλά εκεί θα έχουμε τις απώλειες».

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.