• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Μπριζόλα όπως… χαβιάρι: Γιατί το κρέας θα γίνει είδος πολυτελείας
Ειδήσεις

Μπριζόλα όπως… χαβιάρι: Γιατί το κρέας θα γίνει είδος πολυτελείας

20 Δεκεμβρίου, 2021Updated:20 Δεκεμβρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και απειλεί με κάθε τρόπο την εφοδιαστική αλυσίδα. Έτσι, μια σειρά από προβλήματα είναι ήδη ορατά, ενώ κάποια άλλα θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της κορυφαίας βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος στην Ευρώπη δήλωσε ότι το βόειο κρέας θα γίνει είδος πολυτέλειας, όπως η σαμπάνια, λόγω των κλιματικών επιπτώσεων της παραγωγής του.

«Το βόειο κρέας δεν θα είναι εξαιρετικά φιλικό προς το κλίμα», έχει ήδη δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danish Crown, Ζε Βαλέρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Δανίας Berlingske και πρόσθεσε: «Θα είναι ένα προϊόν πολυτελείας που θα τρώμε όταν θέλουμε να περιποιηθούμε τον εαυτό μας».

Ο Βαλέρ είπε ότι το χοιρινό θα είναι μια πρωτεΐνη πιο φιλική προς το κλίμα. Η Danish Crown είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη, αν και είναι επίσης παίκτης στην αγορά του βοείου κρέατος.

Οι εταιρείες κρέατος δέχονται πιέσεις να περιορίσουν τα αέρια του θερμοκηπίου, με το 57% όλων των εκπομπών της βιομηχανίας τροφίμων να προέρχεται από την παραγωγή ζωικών προϊόντων, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η αντιμετώπιση των εκπομπών μεθανίου από τα ζώα είναι μια από τις πιο κρίσιμες κλιματικές προκλήσεις για τους παραγωγούς.

Υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι κάτοικοι των χωρών της Δυτικής Ευρώπης καταναλώνουν κατά μέσο όρο 80-90 κιλά κρέατος ετησίως: δεκαπλάσια ποσότητα του μέσου όρου σε φτωχότερες χώρες, όπως η Αιθιοπία και η Ρουάντα.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (όπως διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και μεθανίου), ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξετάζουν την ιδέα επιβολής εισφοράς ή πρόσθετου φόρου στην παραγωγή κρέατος και τη θέσπιση μέτρων στήριξης της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, καθώς και βιώσιμων γεωργικών πρακτικών.

Μελέτη του 2018, από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αύξηση του φόρου στο κόκκινο κρέας και στα επεξεργασμένα προϊόντα του, όπως λουκάνικα και μπέικον θα μπορούσε να αποτρέψει σχεδόν 6.000 θανάτους ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να εξοικονομήσει πάνω από 730 εκατομμυρίων λιρών σε έξοδα υγειονομικής περίθαλψης στο σύστημα υγείας.

Μια ανάλογη κίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε, θα σήμαινε 220.000 λιγότερους θανάτους ετησίως και εξοικονόμηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάσει τα τρέχοντα επίπεδα κατανάλωσης κρέατος εκείνης της χρονιάς.

Μπριζόλα όπως χαβιάρι, γράψαμε στον τίτλο – και αρχίζουμε να αναθεωρούμε και να σκεφτόμαστε, σε μια well done υπερβολή, τα μαργαριτάρια…

Μπριζόλα
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article11 θέσεις εργασίας στο Δ. Τρίπολης
Next Article Πρόβλεψη: Πλησιάζει το τέλος του Bitcoin

Related Posts

Πώς τα κρυπτονομίσματα κάνουν πλουσιότερο τον Τραμπ

16 Ιουνίου, 2025

Σύμβουλος καριέρας: Γιατί η επιμονή στην τέλεια επιλογή οδηγεί σε χειρότερα αποτελέσματα

16 Ιουνίου, 2025

Ταϊβάν: Γιατί βάζει στη «μαύρη λίστα» τις κινεζικές Huawei και SMIC

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.