Πρόβλεψη: Πλησιάζει το τέλος του Bitcoin

0

Την εξαφάνιση του Bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος προβλέπει ακαδημαϊκός τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει στο εγγύς μέλλον.

Ο Eswar Prasad, καθηγητής διεθνούς εμπορικής πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Cornell, με δηλώσεις του στο CNBC προχώρησε στην προβοκατόρικη δήλωση ότι «Το Bitcoin μπορεί να μην έχει πολύ χρόνο».

Η τιμή του Bitcoin έχει καταγράψει μεγάλη μεταβλητότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του, ενώ τον τελευταίο μήνα η τιμή του σημείωσε πτώση από τα περίπου 58.000 δολάρια σε λιγότερο από 46.000 δολάρια. Σήμερα (Σάββατο) η τιμή του διαμορφώνεται στα 46,624 δολάρια ενισχυόμενη κατά 0,56%.

Ο καθηγητής επικαλείται τη μη αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας blockchain από το Bitcoin αιτιολογώντας τον ισχυρισμό του. Όπως  δήλωσε «Η χρήση της τεχνολογίας blockchain από το Bitcoin δεν είναι πολύ αποτελεσματική». Το κρυπτονόμισμα «χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό επικύρωσης για συναλλαγές που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον» και «δεν αναπτύσσεται πολύ καλά», εξήγησε. Σημειώνεται ότι το αποτύπωμα άνθρακα του bitcoin έχει υπολογιστεί ότι είναι μεγαλύτερο από εκείνο της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Prasad είπε ότι τα νεότερα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν την τεχνολογία blockchain πολύ πιο αποτελεσματικά από το Bitcoin.

Όπως είπε ο ίδιος  η τεχνολογία blockchain θα είναι «θεμελιωδώς μεταμορφωτική» για τον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και για τον τρόπο που διεξάγουμε τις καθημερινές μας συναλλαγές, όπως η αγορά ενός σπιτιού ή η αγορά ενός αυτοκινήτου.

«Δεδομένου ότι το bitcoin δεν χρησιμεύει καλά ως μέσο συναλλαγής, δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια θεμελιώδη αξία στο μέλλον εκτός από εκείνη που θα του προσδώσουν οι φανατικοί οπαδοί του», συμπλήρωσε ο Prasad.

Share.

Comments are closed.