Μπρος οι μεταρρυθμίσεις, πίσω ο ανασχηματισμός

0

Ανεβάζει ταχύτητες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν στην ελληνική οικονομία την απαιτούμενη ώθηση για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Το πολιτικό DNA του Πρωθυπουργού δεν επιτρέπει πειράματα και νέα σχήματα στην παρούσα φάση καθώς μ αυτόν τον τρόπο θα χανόταν πολύτιμος χρόνος στη συνολική προσπάθεια για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Ως εκ τούτου τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό μπαίνουν στον πάγο μέχρι νεοτέρας και όλα δείχνουν πως οι οποιεσδήποτε αλλαγές στην κυβερνητική ομάδα θα γίνουν με τη νέα χρονιά όταν και θα έχουν δρομολογηθεί ζωτικής σημασίας νομοθετικές πρωτοβουλίες και παράλληλα θα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα μεγάλο κομμάτι των έργων που εντάσσονται στο σχέδιο Ελλάδα 2.0.

Σε γενικές γραμμές η Κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων δείχνει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό και περνά πλέον στην επόμενη φάση έχοντας τη στήριξη της κοινής γνώμης και με την αξιωματική αντιπολίτευση να παλεύει ακόμη να αντιμετωπίσει τις εσωκομματικές αναταράξεις και να βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει μεγάλη έμφαση στο να απαντήσει το κυβερνητικό σχήμα ολιστικά στις προκλήσεις της επόμενης μέρας και να προχωρήσουν με ακόμη πιο γρήγορα βήματα οι αλλαγές που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την προώθηση μεγάλων επενδυτικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα.

Εν κατακλείδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί μονόδρομο στην παρούσα φάση την αποφυγή οποιωνδήποτε αλλαγών, ενώ στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο έδωσε το έναυσμα για σκληρή και μεθοδική δουλειά μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες με φόντο το επέκεινα της πανδημίας.

Share.

Comments are closed.