Μύκονος: Εκτός ελέγχου είχε φτάσει η κατάσταση με τα κορωνοπάρτι (βίντεο)

0

Αστυνομικοί undercover και κλιμάκια της Πολίτικης Προστασίας «σάρωναν» επί μια εβδομάδα το νησί της Μυκόνου.

Αποστολή τους ήταν να καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες από τα κορωνοπάρτι του νησιού, σε μαγαζιά και σε βίλες ώστε να υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις για όσους παρανομούν εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Οι αστυνομικοί από κλιμάκια των Αθηνών και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας παρουσιάστηκαν ως τουρίστες και επισκέφτηκαν τα μπιτς μπαρ και τα μπαρ στη Χώρα ώστε να ελέγξουν σε πρώτη φάση αν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Κάποιες επιχειρήσεις γνώριζαν πότε ακριβώς θα περάσει ο έλεγχος των τοπικών αρχών με αποτέλεσμα να ειδοποιούν με ντουντούκα τους πελάτες τους που εκείνη τη στιγμή συνωστίζονταν και χόρευαν, να καθίσουν στις θέσεις τους. Έτσι όταν οι αστυνομικοί έμπαιναν μέσα, συναντούσαν μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ' ότι γινόταν ελάχιστα λεπτά πριν.

Γιατί «έκλεισε» η Μύκονος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA η Μύκονος «φλέρταρε» καιρό τώρα με το τοπικό lockdown, αφού τα κορονοπάρτι στις βίλες και επακόλουθη έκρηξη των κρουσμάτων στο νησί είχαν κρούσει εδώ και αρκετές ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου για το κοσμοπολίτικο νησί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πήρε σήμερα την απόφαση, αφού σύμφωνα με το MEGA, τα νούμερα που ήρθαν το πρωί του Σαββάτου στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ήταν άκρως ανησυχητικά, με αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός.

Πρόκειται για:

Αύξηση 300% σε ενεργά κρούσματα
Υπερδιπλασιασμό μολύνσεων σε 24 ώρες
Συρροές από πάρτι σε βίλες και club
Διασπορά στην ηπειρωτική χώρα από παραθεριστές

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA στα όρια του «κόκκινου» συναγερμού και συνεπώς του lockdown βρίσκονται πλέον: η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Share.

Comments are closed.