«Νόμος και τάξη» το δόγμα Μητσοτάκη κόντρα στην ανομία

0

Το σκληρό δόγμα «νόμος και τάξη» υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα μηδενικής ανοχής στους μπαχαλάκηδες και στους διαχρονικά πολιτικούς πάτρονες τους.

Η πρόσφατη διαπόμπευση του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίων Αθηνών από κουκουλοφόρους με τακτικές που θύμιζαν τάγματα εφόδου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε τα ποτήρι και οδήγησε την Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα και δραστικά μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στα πανεπιστήμια.

Το πρώτο μήνυμα ήρθε από τον ίδιο τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την επικήρυξη των δραστών, μία πρωτόγνωρη κίνηση για τα ακαδημαϊκά δεδομένα που εκπέμπει όμως τη βούληση της Πολιτείας να βάλει ένα οριστικό τέλος στην ανομία.

Ακολούθησε η από κοινού απόφαση Κυβέρνησης και Πρυτάνεων για τη δημιουργία ειδικού σώματος αστυνόμευσης των πανεπιστημίων που αλλάζει τα δεδομένα σε μια «κατάσταση» που πολλές κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης δίστασαν να αγγίξουν.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κορυφωθεί η σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν να δημιουργήσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συνθήκες κανονικότητας και εκείνων που θέλουν να την κρατούν δέσμια στις νοοτροπίες του χθες.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί μουδιασμένος τις εξελίξεις, τηρώντας τακτική ίσων αποστάσεων μεταξύ της πραγματικότητας και των ομάδων εκείνων που στο παρελθόν προσέφερε πολιτική και νομική στήριξη. Ο δε Αλέξης Τσίπρας έχει πιει το αμίλητο νερό και δημιουργεί με τη στάση του εύλογα ερωτηματικά για ένα σκεπτόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

Share.

Comments are closed.