Νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία»: Οι περισσότεροι στις ΜΕΘ πίστευαν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός (βίντεο)

0

Τους κινδύνους που εγκυμονεί συνολικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας η διόγκωση του ρεύματος των λεγόμενων «αρνητών της μάσκας» (ή/και του κορωνοϊού γενικότερα), ανέδειξε σε μία συγκλονιστική περιγραφή για το τι συμβαίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία», η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου αναφοράς, Ειρήνη Μικροβασίλη.

Πέρα από τον ιό, παρατήρησε χαρακτηριστικά η κυρία Μικροβασίλη, η οποία εργάζεται στην κλινική Covid του «Σωτηρία», νοσηλευτές και ιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι και με έναν άλλο εχθρό: την ίδια την κοινωνία. «Δεν μας σέβονται, έχουμε και εμείς οικογένεια, έχω να δω τη μητέρα μου εννέα μήνες. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, δεν σέβεται και το προσωπικό των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι που έφθασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν (στον κορωνοϊό). Μιλάμε με τους συγγενείς, γιατί όταν φθάνουν σε εμάς, είναι πολύ βαριά», ανέφερε η νοσηλεύτρια του «Σωτηρία» σε δηλώσεις της στο Mega, καταδεικνύοντας έτσι το μέγεθος της ανευθυνότητας και των κινδύνων που ελλοχεύουν από τέτοιους είδους συμπεριφορές.

«Όποιος δεν σέβεται τα μέτρα, δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα», υπογράμμισε, ενώ για το πολυσυζητημένο θέμα της μάσκας, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».

«Όταν γυρνάω στο σπίτι, κάνω το σταυρό μου και πριν φύγω από αυτό. Έχω ξεπεράσει κάθε ταμπού, βγαίνω στη βεράντα και ξεντύνομαι, είναι απαγορευτικό να ξεντυθώ μέσα. Θεωρούμε ότι είμαστε βρώμικοι. Τα αερίζουμε και μετά πάνε για πλύσιμο. Έχω δύο αγόρια, 10 και 12 ετών […] και ο σύζυγός μου εργάζεται σε μονάδα Covid. Εγώ, όταν πηγαίνω να παραλάβω τα παιδιά, οι κύριοι που λένε δεν φοράνε μάσκα, φεύγουν δέκα μέτρα μακριά, γιατί ξέρουν ότι εργάζομαι στο “Σωτηρία”», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική επισήμανσή της για τους όλους όσοι επιμένουν να λένε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός» και ότι «όλα είναι “σχέδιο”».

Share.

Comments are closed.