«Ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει και όχι για να μας χωρίζει», τόνισε σε μήνυμά του προς την Τουρκία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο οποίο επισυνάπτει μια φωτογραφία με τον μπασκετμπολίστα της Τουρκίας Αλπερέν Σενγκούν από αγώνα τους μεταξύ των Μιλγουόκι Μπάκς και Χιούστον Ρόκετς.
«Παίζουμε για την αγάπη των χωρών μας. Παίζουμε για την αγάπη του παιχνιδιού. Παίζουμε με σεβασμό. Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει όχι να μας χωρίζει», αναφέρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Λίγο αργότερα σε άλλη ανάρτηση ο Αντετοκούνμπο έγραψε: «Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μου μετάδοσης, έκανα ένα ακατάλληλο σχόλιο απαντώντας σε κάποιον που έκανε ασεβείς παρατηρήσεις. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να προσβάλλω κανέναν και λυπάμαι βαθιά. Δεν έχω τίποτα άλλο παρά αγάπη και σεβασμό για την Τουρκία και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έτσι μας μεγάλωσαν οι γονείς μας, με αγάπη και σεβασμό».
Η μεταξύ τους κόντρα στο Eurobasket
Η Κόντρα μεταξύ Αντετοκούνμπο και Σενγκούν ξεκίνησε πριν από τον ημιτελικό του Eurobasket, συνεχίστηκε στο παρκέ και έλαβε ακόμη μεγαλύτερες και κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων με τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τα social media να βάζουν φωτιά σε Αθήνα και Άγκυρα. Μάλιστα, ένας Τούρκος έφτασε στο σημείο να απειλεί με μήνυμα στα social τη σύζυγο του Greek Freak, Μαράια.
Αντετοκούνμπο και Σενγκούν δεν έδωσαν τα χέρια στη διαδικασία ανάδειξής τους ως μέλη της καλύτερης πεντάδας του Eurobasket. Ο Τούρκος σέντερ έδωσε κανονικά το χέρι στον Σρέντερ, αγνοώντας τον Έλληνα σούπερ σταρ, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του, ούτε που τον κοίταξε. Σημειώνεται ότι οι δυο τους αντάλλαξαν κάποια όχι και τόσο κολακευτικά λόγια μετά τον ημιτελικό.
Μάλιστα, ο Βασίλης Σπανούλης, στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, είχε αναφέρει πως «ο Σενγκούν είναι πολύ μικρός για να μιλήσει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο».