Ο κρίσιμος προϋπολογισμός για το 2022 και το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα

0

Η σχετική συζήτηση στη Βουλή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των πεπραγμένων της Κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ισχυρές αναταράξεις λόγω της πανδημίας και πέτυχε σε ένα μεγάλο βαθμό να διασφαλίσει υψηλά ποσοστά κοινωνικής συνοχής και ανθεκτικότητας. Αφετέρου ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια το ολιστικό σχέδιο του για τη νέα χρονιά, προχωρώντας με τόλμη σε μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που εξασφαλίζουν συνθήκες ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι διατάξεις του νέου προϋπολογισμού συνδέονται με μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, την ώρα που ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετράει ήδη αντίστροφα και ο στόχος της αυτοδυναμίας θα εξαρτηθεί κατά βάση από την ικανότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που κουβαλάει στην πλάτη της η ελληνική κοινωνία κυρίως μετά το 2010.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η αύξηση των θέσεων εργασίας συνιστούν δύο βασικές προτεραιότητες για το πρωθυπουργικό γραφείο, που έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τη μετάβαση στην εποχή της νέας Ελλάδας.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, η Κυβέρνηση κρατά την τύχη στα χέρια της και οι επιδόσεις της τους επόμενους μήνες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά της την ώρα της κάλπης και τη δυνατότητα για μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

Share.

Comments are closed.