Ο Όμιλος Μυτιληναίου προσωρινός ανάδοχος του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη

0

Η METKA-EGN του ομίλου Μυτιληναίος ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στην Κοζάνη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο που έχει γίνει ποτέ, με συνολική ισχύ 230 MW, ενώ θεωρείται μοναδικό και χρηματοδοτείται με non recourse project finance. Το φωτοβολταϊκό πάρκο της Κοζάνης αποτελείται από τρία συνολικά τμήματα. Το πρώτο είναι το πάρκο των 200 MW και αλλά δύο μικρότερα δυναμικότητας 15 MW έκαστο, τα οποία κατασκευάζουν οι Μυτιληναίος και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αντίστοιχα. Ο προϋπολογισμός και των τριών έργων ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ. Η ανάθεση του έργου περιλαμβάνει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη σύνδεση της μονάδας με δύο υποσταθμούς 150kV.

Για το έργο υπάρχει συμφωνία χρηματοδότησης με τις τράπεζες με πολύ ελκυστικούς όρους και χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις της ΔΕΗ, γεγονός που αποδεικνύει την ψήφο εμπιστοσύνης του τραπεζικού συστήματος στην εταιρεία και τη συστηματική προσπάθεια της διοίκησης να επανακτήσει την αξιοπιστία της στην αγορά. Το πάρκο των 200 MW αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του cluster τριών φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος των 230 MW στην Κοζάνη από τη ΔEΗ Ανανεώσιμες. Το φωτοβολταϊκό πάρκο των 200 MW θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατασκευάζεται τον ερχόμενο Μάρτιο.

 

Share.

Comments are closed.