Ο «Όρκος των αγωνιστών»

0

Με μία -επιεικώς- ατυχή δημόσια ανάρτηση η κοινότητα των λοατκι+ ατόμων αντικατέστησε στον γνωστό πίνακα «Όρκο των αγωνιστών» του Θεοδώρου Βρυζάκη, με την πολύχρωμη σημαία της, την σημαία που ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογούσε και κήρυξε την Επανάσταση στην Αγία Λαύρα που είτε ως θρύλος είτε ως γεγονός κατέχει σημαντική θέση στην Ελληνική Ιστορία μας.

Του Δημήτριου Λ & Π Λαμπράκη*

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε κάθε κοινότητα ανθρώπων, να αλλοιώνει Θρησκευτικά & Εθνικά σύμβολα για να πετύχει αυτό που θα μπορούσε να πετύχει και μπορεί να πετύχει με άλλο τρόπο.

Εάν με την ανάρτηση αυτή η κοινότητα δεν ήθελε να ενσπείρει διχόνοια τότε προφανώς θα επεδίωκε -με τον τρόπο αυτό- να περάσει κάποιο δικό της κοινωνικό μήνυμα ίσως και με αλληγορικό νόημα αλλά όπως αποδείχθηκε ανεπιτυχώς [ίσως και χωρίς λόγο], αφού πλέον στην Ελληνική κοινωνία τα λο ατκι+ άτομα κατέχουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή ενώ με τελευταία κυβερνητική απόφαση έχει συσταθεί επιτροπή νομικών [και όχι μόνον] για τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ και με πρόεδρο αυτής τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Σισιλιάνο.

Η νέα σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα προσαρμόζεται ταχύτερα από άλλα κράτη στο διεθνές γίγνεσθαι.

Μπορεί σε κάποιους ή κάποιες να μην μ α ς αρέσει αλλά δεν νοείτε ούτε αποκλεισμός ούτε διαχωρισμός των πολιτών αρκεί βεβαίως όλοι οι πολίτες μας, να ακολουθούν το Σύνταγμα και τους νόμους και να μην προσπαθούν -εσκεμμένα ή μη- να προκαλέσουν ποικιλοτρόπως τον διπλανό τους στα όσα τον εμπνέουν στην ζωή του.

* Ο Δημήτριος Λ & Π Λαμπράκης είναι δικηγόρος Άρτας

Share.

Comments are closed.