ΟΑΕΔ: Μεγάλη ανατροπή με την πληρωμή της επιδότησης και του βοηθήματος ανεργίας

0

Μεγάλη ανατροπή σε σχέση με τα... συνηθισμένα, αποτελεί η επίσπευση της προπληρωμής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, του βοηθήματος ανεργίας, του Δώρου Χριστουγέννων και της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας πρους τους κατά περίπτωση δικαιούχους, καθώς τα σχετικά ποσά θα καταβληθούν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Η σχετική διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021, ενώ οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίονωση, ο ΟΑΕΔ, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εισέλθει στον κόμβο "Εργασία και ασφάλιση", να "κλικάρει" στην ένδειξη "Ανεργία" και να συμπληρώσει τη "Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων".

Share.

Comments are closed.