ΟΑΕΔ: Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές ανέργων και οι επιλογές μαθημάτων Coursera

0

Ολοκληρώθηκε η εγγραφή ανέργων και η επιλογή διαδικτυακών μαθημάτων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ για δωρεάν πρόσβαση ανέργων στην πλατφόρμα του Coursera.

Συνολικά, στην πλατφόρμα εγγράφηκαν 24.658 (72%) από τους 34.228 ανέργους που έκαναν αίτηση συμμετοχής και επέλεξαν 217.000 μαθήματα (8,8 μαθήματα ανά άνεργο), ενώ έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 140.000 διδακτικές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των επιλεγμένων μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων, σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ μέσω του προσφερόμενου προγράμματος παρείχε τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera.

Στόχος της δράσης είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και η απόκτηση νέων γνώσεων. Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώνουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

Share.

Comments are closed.