Οι 8 κατασκευαστικοί όμιλοι που διεκδικούν την ανέγερση 17 σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία

0

Ισχυρό ενδιαφέρον για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ  που αφορά στην κατασκευή 17 σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία, εκδηλώθηκε κατά τον διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από μερικές ημέρες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος κατέθεσαν τα εξής σχήματα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΤΕΚΑΛ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Κ/Ξ ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ, Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX και  Κ/Ξ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-ΑΤΕΣΕ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο-ΣΔΙΤ για σχολικές μονάδες το οποίο έχει αναλάβει να υλοποιήσει η ΚΤΥΠ Α.Ε.  Ο ανάδοχος πρόκειται να αναλάβει τον σχεδιασμό, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία 17 σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το κόστος του έργου με ΦΠΑ ανέρχεται σε 159,21 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 128,4 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ακολουθεί το παράδειγμα της Αθήνας (με τα 24 σχολεία-ΣΔΙΤ) τα οποία αποτελούν πρότυπο δημόσιου σχολείου σήμερα. Τα κτιριακά συγκροτήματα είναι μοιρασμένα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε εννέα Δήμους.

Τα σχολικά συγκροτήματα που θα κατασκευαστούν είναι τα εξής:

 1. 7ο Νηπιαγωγείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
 2. 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
 3. 1ο ΕΠΑΛ Συκεών στο Δήμο Νεάπολης Συκεών
 4. ΓΕΛ Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας στο Δήμο Παύλου Μελά
 6. 3ο ΓΕΛ Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά
 7. 1ο Λύκειο Πολίχνης στο Δήμο Παύλου Μελά
 8. 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά στο Δήμο Λαγκαδά
 9. 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου
 10. 6ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στο Δήμο Ωραιοκάστρου
 11. 1ο ΓΕΛ Μίκρας στο Δήμο Θέρμης
 12. 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
 13. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

στο Δήμο Καλαμαριάς

 1. 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
 2. 3ο Λύκειο Πυλαίας Χορτιάτη ο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη
 3. 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη
 4. Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κατερίνης στο Δήμο Κατερίνης

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 324 μήνες, δηλαδή 27 έτη. Τα δύο πρώτα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης θα αφορούν την κατασκευή των σχολικών συγκροτημάτων. Η διαδικασία ανάθεσης περιλαμβάνει δύο φάσεις. Πιο συγκεκριμένα στην A’ Φάση *Προεπιλογή), κατά την οποία  υποβλήθηκε ο Φάκελος Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, από τους ενδιαφερόμενους και στη συνέχεια στη Β΄ Φάση που περιλαμβάνει την Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών – Αξιολόγηση – Ανάθεση, με την οποία θα ζητείται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη σύναψη της Σύμβασης Σύμπραξης. Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει την λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων. Αν λάβουμε υπόψη μας την εμπειρία της Αθήνας, πρόκειται για υποδομές-κόσμημα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ιδιωτικά σχολεία.

Share.

Comments are closed.