Οι άμεσες προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου για την επιστροφή στην κανονικότητα

0

Ποδαρικό στο 2021 με άμεσες προτεραιότητες τη βελτίωση της καθημερινότητας και την επιστροφή στην κανονικότητα κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κυβερνητικό επιτελείο βάζει από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε πρώτο πλάνο την αυστηρή τήρηση των μέτρων, την αναχαίτιση ενός τρίτου κύματος της πανδημίας και το ταυτόχρονο άνοιγμα βασικών δραστηριοτήτων της δημόσιας ζωής.

Αυτό που προέχει σε πρώτη φάση είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μέσα στις πρώτες δεκαπέντε μέρες του Ιανουαρίου εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και η πορεία της πανδημίας.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τα Φώτα οπότε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τα στελέχη της επιστημονικής κοινότητας θα έχουν μία σαφή εικόνα για την επιδημιολογική πορεία μετά την χαλάρωση που καταγράφηκε τις μέρες των Χριστουγέννων και τα φαινόμενα συνωστισμού στο κέντρο των μεγαλουπόλεων.

Στην Κυβέρνηση αγωνιούν και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επανέλθουν δυναμικά μετά τις μικρές ενέσεις ρευστότητας που πέτυχαν με τη μέθοδο του click away.

Ταυτόχρονα, έχουν απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με στοχευμένες δράσεις αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο κονδύλι από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε γενναίες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων σε άτομα που βρίσκονται σε δυσχέρεια ή σε αναστολή εργασίας λόγω πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός επιστροφής στην κανονικότητα συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη του εμβολιασμού, τη διασφάλιση περισσότερων εμβολίων το συντομότερο και την τήρηση της σειράς προτεραιότητας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Share.

Comments are closed.