Οι σκύλοι της... Εφορίας «ξετρύπωσαν» 173.000 ευρώ!

0

Ύποπτο χρήμα ύψους 173.225,31 ευρώ "μυρίστηκαν" οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ανίχνευσης χρήματος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις, απέδειξαν τις ικανότητες και τα προσόντα τους, βγάζοντας "λαβράικια"!

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, σε ελέγχους που έγιναν στα Τελωνεία Ευζώνων και του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος", οι δύο σκύλοι εντόπισαν κρυμμένα χρήματα σε δύο περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η ομάδα δίωξης του Τελωνείου Ευζώνων έλεγξε Ι.Χ. με γερμανικές πινακίδες, που οδηγούσε Έλληνας. Ο έλεγχος, που έγινε με τη συνδρομή του σκύλου-ανιχνευτή ρευστών διαθεσίμων, Ντόλυ, αποκάλυψε ότι ο οδηγός είχε στην κατοχή του συνολικά 76.500 ευρώ. Τα χρήματα ήταν επιμελώς κρυμμένα και καλυμμένα με... κάλτσες, μέσα σε... παπούτσια, που ήταν τοποθετημένα μέσα σε δύο βαλίτσες, καθώς και μέσα στο προσωπικό τσαντάκι του οδηγού. Επειδή ο οδηγός δεν δήλωσε τα χρήματα, όπως υποχρεούται, το Τελωνείο δέσμευσε προσωρινά τα χρήματα για περαιτέρω έρευνα από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων.
  2. Ελεγκτές του Τελωνείου στον Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος" προχώρησαν, με τη συνδρομή του σκύλου-ανιχνευτή ρευστών διαθεσίμων, Bart, σε έλεγχο Έλληνα επιβάτη πτήσης από Ντουμπάι προς Αθήνα. Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχε κρυμμένα στις αποσκευές του 118.000 δολάρια Η.Π.Α. (96.725,31 ευρώ). Η δέσμευση έγινε για περαιτέρω έρευνα περί της νόμιμης προέλευσης των ρευστών διαθεσίμων, επειδή υπήρχαν ενδείξεις για νομιμοποίηση χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες.

Share.

Comments are closed.