• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Ολοκληρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ η 2η φάση του προγράμματος μεταφύτευσης ελαιόδεντρων
Οικονομία

Ολοκληρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ η 2η φάση του προγράμματος μεταφύτευσης ελαιόδεντρων

10 Φεβρουαρίου, 2021Updated:10 Φεβρουαρίου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια3 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Σε Δήμους όλης της επικράτειας σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο

Συνολικά, στις δύο φάσεις μεταφυτεύτηκαν 114 δέντρα, με 71 στη δεύτερη φάση, εκ των οποίων 8 είναι υπεραιωνόβια

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση περιβαλλοντικών δράσεων της ΕΡΓΟΣΕ που αφορά στη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων, εκ των οποίων μάλιστα κάποια είναι υπεραιωνόβια, σε συνεργασία με Δήμους και με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Συγκεκριμένα, η δράση ολοκληρώνεται σήμερα 10.02.2021 με την μεταφύτευση ενός υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σίνα και Ακαδημίας με την παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Ηλεκροφωτισμού κ. Κολλάτου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Πλατεία Λυκόβρυσης στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αγίας Βαρβάρας μεταφυτεύθηκαν με προσεκτικούς χειρισμούς συνολικά πέντε ελαιόδεντρα.

Η μεταφύτευση των δέντρων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Λυκόβρυσσης– Πεύκης, κ. Παναγιώτη Μπόλλα. Την ίδια μέρα στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στην πλατεία Εδέσσης και στην πλατεία Γιασεμιών μεταφυτεύθηκαν τρία ακόμη εντυπωσιακά δέντρα. Ο Δήμος Χαλανδρίου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ευθυμίου και τους υπευθύνους από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου.

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην Καλλιθέα επί της λεωφόρου Θησέως μεταφυτεύθηκαν άλλα τρία ελαιόδεντρα, καθώς και ένα υπεραιωνόβιο. Η ΕΡΓΟΣΕ υποστηρίζει αδιάλειπτα όλη την διαδικασία μεταφοράς και μεταφύτευσης με συνεχή παρουσία εξειδικευμένων στελεχών της. Ο Δήμος Καλλιθέας έδειξε την στήριξή του σε αυτή την πρωτοβουλία με την παρουσία του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Κάρναβου και Αντιδημάρχου και του προσωπικού από την Υπηρεσία Πρασίνου.

Η δεύτερη φάση των περιβαλλοντικών δράσεων υλοποιήθηκε την χρονική περίοδο από 16 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2021 στους Δήμους Πετρούπολης, Νέστου, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Αθηναίων, Περιστερίου, Αχαρνών, Θηβαίων, Αγίων Αναργύρων Καματερού, Ρέντη, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, στο ΟΑΚΑ και στον Βοτανικό Κήπο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μεταφυτεύθηκαν συνολικά 71 ελαιόδεντρα εκ των οποίων τα 8 ήταν υπεραιωνόβια. Στο σύνολο και των δύο φάσεων διασώθηκαν 114 ελαιόδεντρα από τη δράση της ΕΡΓΟΣΕ η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΓΟΣΕ και αποτελούν ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά στη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Πρόκειται για μια δράση που αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει στόχο τη διαχείριση του φυτικού κεφαλαίου των ελαιόδεντρων και τη διάσωσή τους μέσω της μεταφοράς και μεταφύτευσης σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου και ιδιώτες. Το συνολικό κόστος του περιβαλλοντικού προγράμματος, για τις δύο φάσεις, ξεπέρασε τα 60.000 €.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστος Βίνης, με αφορμή το πέρας των περιβαλλοντικών δράσεων δήλωσε πως «η ολοκλήρωση αυτών των δράσεων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΕΡΓΟΣΕ για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την διατήρηση της κληρονομιάς μας μιας και αυτά τα δέντρα αποτελούν μέρος της.

Το ελαιόδεντρο θα συμβολίζει πάντα την ευημερία και την ελπίδα και θα αποτελεί μέρος της ελληνικής παράδοσης, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία».

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οπτικό υλικό για τις περιβαλλοντικές δράσεις της ΕΡΓΟΣΕ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ergose.gr/drastiriotites/ergose-koinoniko-ergo/perivallon/

ελαιόδεντρα ΕΡΓΟΣΕ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleLockdown: Στις 12 η εξειδίκευση των μέτρων
Next Article ΕΛΣΤΑΤ: Σήκωσε... κεφάλι η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο με αύξηση 3,3%

Related Posts

ΤτΕ: «Βλέπει» πληθωρισμό 2,5% το 2025 στην Ελλάδα - Πιέσεις από ενοίκια, έμμεσους φόρους και μισθούς

16 Ιουνίου, 2025

JP Morgan: «Βλέπει» ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα το 2025 και 2% το 2026 - Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

16 Ιουνίου, 2025

Ακρίβεια στις παραλίες: Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τις ξαπλώστρες για ελεύθερες ακτές

16 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.