Οργιάζουν οι φήμες για τη διαδοχή του Ερντογάν - Ποιος είναι ο νέος «ηγέτης»

0

Δύσκολες ώρες περνάει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα προβλήματα υγείας να γίνονται όλο και πιο φανερά και τις φήμες για τη διαδοχή του να οργιάζουν.

Τα περιστατικά που έχει φανεί η κλονισμένη υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παρελθόν είναι αρκετά, με το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου να επιχειρεί συνεχώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι αναφορές στον τουρκικό Τύπο είναι συνεχείς, με τον Ερντογάν να υποστηρίζει ότι ο «Σουλτάνος» χαίρει άκρας υγείας. Μάλιστα, τα τελευταία περιστατικά όπου αδυνατεί να κρατηθεί όρθιος για αρκετή ώρα, που ξεχνάει λέξεις και φράσεις δίνουν νέα τροφή για σχόλια.

Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αντιμετωπίζει βαρύ και θανατηφόρο αυτοάνοσο νόσημα, την εξέλιξη του οποίου προσπαθούν να ελέγξουν με κάθε τρόπο οι γιατροί που τον παρακολουθούν. Λέγεται μάλιστα, ότι στο νέο παλάτι του Σουλτάνου Ερντογάν έχει δημιουργηθεί και υπερσύγχρονη κλινική για την φροντίδα του, με τους κορυφαίους γιατρούς της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οποιοσδήποτε άλλος με τα ίδια προβλήματα υγείας θα είχε καταλήξει.

Μετά τα προηγούμενα περιστατικά όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκοιμήθηκε σε ζωντανή σύνδεση ή που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, ήρθε ένα ακόμα συμβάν για να προβληματίσει τους Τούρκους σχετικά με την υγεία του προέδρου τους.

Μιλώντας σε μαθητές πριν από λίγες ημέρες, ξέχασε λέξεις και φράσεις καθημερινές, με έναν μαθητή να του δίνει λύση, ψυθιρίζοντάς του στο αυτί ότι αυτό που κρατούσε ήταν κουδούνι.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους μαθητές του σχολείου να πάρουν από ένα κουδούνι και να τα χτυπήσουν όλοι μαζί. Ωστόσο, ξέχασε τη λέξη «κουδούνια», με τη βοήθεια του μαθητή να είναι σωτήρια.

Νέος «ηγέτης» ο Ακάρ;

Μετά τα συνεχόμενα «προβλήματα» του Τούρκου προέδρου, πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την άσκηση των καθηκόντων του και υποστηρίζουν μια σταδιακή μετάβαση των εξουσιών, με τον Χουλουσί Ακάρ να βρίσκεται στην πρώτη θέση των… υποψηφίων για διαδοχή.

Όπως είναι φυσικό μια τέτοια εξέλιξη επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, με τη μάχη για την ηγεσία του AKP να είναι στο επίκεντρο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Share.

Comments are closed.