• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Παπαθανάσης: Νέες δράσεις 5,9 εκατ. ευρώ στις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης
Ειδήσεις

Παπαθανάσης: Νέες δράσεις 5,9 εκατ. ευρώ στις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

12 Φεβρουαρίου, 2025Updated:12 Φεβρουαρίου, 2025Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Δύο Προσκλήσεις για την υλοποίηση δράσεων με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στις περιοχές της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, με χρηματοδότηση από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν προσκλήσεις για:

- Πλέγμα Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Οιχαλίας και Τρίπολης. Εξατομικευμένες Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης & μείωσης του Κινδύνου Φτώχειας.

Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη ενός πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών, συμπληρωματικών στις υπηρεσίες που ήδη παρέχονται, στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Ειδικότερα, προβλέπεται η χρηματοδότηση υπηρεσιών που στηρίζονται στην εξατομικευμένη προσέγγιση των ωφελούμενων και των οικογενειών τους, ακολουθούν τη μεθοδολογική προσέγγιση του social mentoring και εστιάζουν πρωτίστως: στην πρόληψη του κινδύνου της φτώχειας και ιδίως της παιδικής φτώχειας, την πρόληψη της περιθωριοποίησης των νέων, την ενδυνάμωση των ωφελούμενων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής με πρόσθετες δημιουργικές δραστηριότητες οι οποίες συνδέονται με την κοινωνικοποίηση, την ενεργό υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης και την προετοιμασία των ατόμων μελών ευπαθών ομάδων για τη βιώσιμη ένταξη/επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με τη συγκεκριμένη πρόσκληση ανέρχεται σε 3.500.000,00 ευρώ και ως Δυνητικοί Δικαιούχοι ορίζονται: ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ (μεμονωμένα ή σε συνεργασία).

-Αναβάθμιση των Κοινωνικών Δομών των Δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Οιχαλίας & Τρίπολης. Βελτίωση της εξυπηρέτησης ωφελούμενων/δυνητικών ωφελούμενων, εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής, προμήθεια εξοπλισμού & μεταφορικών μέσων.

Στόχος της δράσης είναι η άμεση παρέμβαση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας, τόσο με ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής τους υποδομής, όσο και με προμήθεια εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων προσβάσιμων σε ΑΜΕΑ, με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών στην περιοχή εφαρμογής του Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με τη συγκεκριμένη πρόσκληση ανέρχεται σε 2.400.000,00 ευρώ και ως Δυνητικοί Δικαιούχοι ορίζονται: ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ (μεμονωμένα ή σε συνεργασία).

Προθεσμία υποβολής προτάσεων τίθεται η 30η/05/2025.

Οι δύο δράσεις εντάσσονται στην Προτεραιότητα 4 – «Δίκαιη Εργασιακή Μετάβαση»- του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (Πρόγραμμα ΔΑΜ).

Παπαθανάσης
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleAllwyn: Η μητρική του ΟΠΑΠ, Official Partner της ομάδας Formula 1 της McLaren
Next Article 5 θέσεις εργασίας στο Δήμο Σιντικής

Related Posts

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Πότε τίθεται σε ισχύ και ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που φέρνει για οδηγούς και πεζούς

17 Μαΐου, 2025

Taxisnet και υπηρεσίες ΑΑΔΕ, e-ΕΦΚΑ: Πότε θα τεθούν εκτός λειτουργίας, ποιες ώρες δεν θα λειτουργούν

17 Μαΐου, 2025

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

17 Μαΐου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.