Πέτσας: Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου – Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown

0

Για τις παρελάσεις και για τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους μίλησε ο Στέλιος Πέτσας στο MEGA. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απέρριψε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε πως είναι «Πολύ διαφορετικοί ο περσινός Οκτώβριος με τον φετινό» και συμπλήρωσε πως επιτρέπονται οι παρελάσεις λόγω του ότι έξι εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία.

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη, ο Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο ότι ακόμα και στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, «οι εμβολιασμοί είναι περίπου στο 45% 50%». «Προσπαθούμε» συνέχισε, « να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο – 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».

Άρση μέτρων για τους εμβολιασμένους

Όσον αφορά στα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως «Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σχολίασε και τα ακροδεξιά φαινόμενα και τις επιθέσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Δεν είναι μακριά οι μέρες που η Χρυσή Αυγή ήταν στο κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι στο κοινοβούλιο οφείλεται στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε πάρα πολύ κόσμο από τα αριστερά έως τα δεξιά περιθωριοποιώντας τέτοια μορφώματα.

Το ότι είναι εκτός βουλής, δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν» είπε, λέγοντας ότι η πολιτεία δεν δείχνει ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Επίσης, προανήγγειλε προσλήψεις στο Δημόσιο για Αστυνομία, πολιτική προστασία και ΟΤΑ.

Share.

Comments are closed.