Πέτσας:Υπάρχει μέριμνα για να μην χαθεί ούτε ένα εμβόλιο λόγω «Μήδειας»

0

«Υπάρχει μέριμνα από το Υπ. Υγείας, ώστε να μην χαθεί ούτε ένα εμβόλιο» τις μέρες της κακοκαιρίας «Μήδεια», επισήμανε ο Στ. Πέτσας, τονίζοντας πως θα υπάρξει ανασχεδιασμός για τα πρόσωπα που είναι να εμβολιαστούν εάν δεν μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα κλεισμένα ραντεβού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως θα υπάρξει επαναπρογραμματισμός ραντεβού άμεσα για όσους δεν μπορέσουν να μετακινηθούν για να κάνουν το εμβόλιο αυτές τις ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «περίπου 50.000 εμβόλια πρέπει να γίνουν τις επόμενες 3-4 ημέρες σε περιοχές όπου αναμένεται να έχουμε πολύ χιόνι. Υπάρχει σχεδιασμός να υπάρχουν ανοιχτοί δρόμοι και οι δίοδοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η διαδικασία».

Τόνισε πως σε αυτό το πλαίσιο «έχουμε κάνει συντονισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραχωρησιούχους στις Εθνικές Οδούς ώστε να μην έχουμε προβλήματα από την κακοκαιρία, που αναμένεται από σήμερα να είναι ιδιαίτερα έντονη».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν περιττές μετακινήσεις και εφόσον μετακινούνται να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα, όπως πχ. οι αντιολισθητικές αλυσίδες, για κυκλοφορία αυτοκινήτων σε περιοχές όπου αναμένεται χιονόπτωση, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν θα είναι μια συνηθισμένη κακοκαιρία».

Share.

Comments are closed.