• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Οικονομία»Ποια είναι η πρώτη αμερικανική πόλη που επιβάλλει διόδια – Πόσο θα κοστίζουν
Οικονομία

Ποια είναι η πρώτη αμερικανική πόλη που επιβάλλει διόδια – Πόσο θα κοστίζουν

17 Νοεμβρίου, 2024Updated:17 Νοεμβρίου, 2024Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Το σχέδιο για την επιβολή διοδίων στη Νέα Υόρκη ξαναέβγαλαν από το… συρτάρι οι τοπικές αρχές. Και μάλιστα με γοργό ρυθμό προκειμένου να προλάβουν τον «τυφώνα» της προεδρίας Τραμπ θεωρώντας ότι μπορεί να παρέμβει στο ζήτημα και να μπλοκάρει το μέτρο.

Με τον τρόπο αυτό το «Μεγάλο Μήλο» θα γίνει η πρώτη αμερικανική πόλη που επιβάλλει διόδια ακολουθώντας το παράδειγμα έτερων μεγαλουπόλεων διεθνώς όπως το Λονδίνο, η Στοκχόλμη, το Μιλάνο και η Σιγκαπούρη.

Την περασμένη άνοιξη η Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είχε φρενάρει το τολμηρό σχέδιο που αφορούσε στην επιβολή συστήματος ελέγχου της κίνησης για να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Μανχάταν, να αυξήσει τα έσοδα για την συντήρηση του συγκοινωνιακού δικτύου και συνάμα να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το τότε επιχείρημα από την Κυβερνήτη ήταν πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή (προφανώς προεκλογικά) για να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές με ένα τέλος της τάξεως των 15 δολαρίων.
Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές το τοπίο άλλαξε άρδην. Η Κάθι Χότσουλ επανέφερε δυναμικά στο τραπέζι το σχέδιο ορίζοντας μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της εφαρμογής του, την 5η Ιανουαρίου.

Μόνη διαφορά είναι πως το κόστος των διοδίων περιορίζεται σημαντικά, στα 9 δολάρια για τα περισσότερα οχήματα που εισέρχονται στο Μανχάταν.

Για τα ταξί η χρέωση θα είναι 0,75 σεντ, για τα βαν 1,25 δολάρια και για τα Uber 2,5 δολάρια. Μικρά φορτηγά θα επιβαρύνονται με α 14,40 δολάρια και τα τουριστικά λεωφορεία με 21,60.

Όλα τα υπόλοιπα επιβατικά αυτοκίνητα θα καταβάλουν 9 δολάρια, αν και υπάρχει μνεία για επιπλέον σημαντικές εκπτώσεις που θα φτάνουν έως και το 50% για οδηγούς με πολύ χαμηλό εισόδημα.

Υπολογίζεται ότι 900.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ημερησίως στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης των περίπου 8,2 εκατ. κατοίκων! 

Πάντως, αν και οι αρχές βιάζονται να επικυρώσουν το σχέδιο για να αποφύγουν αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους και τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι βέβαιο ότι θα το αποφύγουν.

Στελέχη και βουλευτές του συντηρητικού κόμματος στην πόλη ήδη απέστειλαν επιστολή προς τον εκλεγμένο πρόεδρο ζητώντας του, όταν αναλάβει καθήκοντα, να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να ακυρώσει το μέτρο.

Διόδια
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous ArticleΠαγκόσμιο Βαρόμετρο: 1 στους 3 εργαζόμενους σκέφτεται να αλλάξει άμεσα εργασία
Next Article Αποπληρωμή «ακριβών» δανείων και το 2025 προγραμματίζει το οικονομικό επιτελείο

Related Posts

Σούπερ μάρκετ vs λαϊκή αγορά: Πού βρίσκονται οι καλύτερες τιμές σε φρούτα και λαχανικά

15 Ιουνίου, 2025

Μπορεί η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση του υπερτουρισμού;

15 Ιουνίου, 2025

ΗΠΑ: Σημαντική ανάκαμψη στην καταναλωτική εμπιστοσύνη μετά το σοκ των δασμών Τραμπ

14 Ιουνίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.