Ποια μηνύματα στέλνουν οι δημοσκοπήσεις σε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση

0

Την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά και την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να ξεφύγει από το σημερινό πολιτικό του αδιέξοδο καταδεικνύουν οι νέες μετρήσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των επιτελείων Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης.

Ο Πρωθυπουργός συνιστά το ισχυρό χαρτί της κυβερνητικής παράταξης και οι πολίτες διατηρούν υψηλές προσδοκίες στο πρόσωπο του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Παράλληλα, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήρθε να επιβεβαιώσει την κούραση της κοινωνίας για το «άνοιξε κλείσε» μέσα στην πολύμηνη περιπέτεια της πανδημίας.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας για την εφαρμογή του σχεδίου των εμβολιασμών και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα σχετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η υπόθεση του καταδικασμένου για τρομοκρατία και δολοφονίες κ. Κουφοντίνα έχει διεγείρει τα ανακλαστικά κάθε δημοκρατικού πολίτη που δείχνει να συμμερίζεται τους κυβερνητικούς χειρισμούς και ζητά με ξεκάθαρο τρόπο από την Κυβέρνηση να χειριστεί το επίμαχο θέμα ακολουθώντας τη σημερινή γραμμή.

Στην αντίπερα όχθη ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένος στις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες της περιόδου του 3% φαίνεται να ακολουθεί μία λανθασμένη τακτική σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα με τους πολίτες να στέλνουν επί τούτου ξεκάθαρο μήνυμα.

Εν κατακλείδι, η Κυβέρνηση οφείλει το επόμενο κρίσιμο διάστημα να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εφαρμοσμένη πολιτική, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιβάλλεται να αναθεωρήσει τον τρόπο που πολιτεύεται αν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για επανάκαμψη στο πολιτικό σκηνικό.

Share.

Comments are closed.