• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Money PressMoney Press
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Αγορά
    • Επιχειρήσεις
    • Τράπεζες
    • Επενδύσεις
    • Αυτοκίνητο
    • Sport & Business
    • Υγεία
    • Πλανήτης
  • ΧΡΗΜΑ
    • Σχόλιο Ημέρας
    • Εικόνα Αγοράς
    • Στατιστικά
    • Ανακοινώσεις ΧΑΑ
    • Business World
    • Διεθνείς Αγορές
    • Ισοτιμίες
    • Εμπορεύματα
    • Calculators
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    • Ιδιώτες
    • Επιχειρήσεις
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    • Συντάξεις
    • Χρηστικά
  • ΔΗΜΟΣΙΟ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
    • Δημόσιο
    • ΟΤΑ
    • Αγορά
  • OPINION
    • Ηγεσία και Management
Money PressMoney Press
Home»Ειδήσεις»Ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν τους περισσότερους θανάτους από κοροναϊό
Ειδήσεις

Ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν τους περισσότερους θανάτους από κοροναϊό

30 Μαΐου, 2021Updated:30 Μαΐου, 2021Δεν υπάρχουν Σχόλια2 Mins Read
Facebook Twitter LinkedIn Telegram Pinterest Tumblr Reddit WhatsApp Email
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Οι επτά χώρες που θρηνούν επί του παρόντος τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό τους βρίσκονται στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Με 307 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, η Ουγγαρία είναι, μεταξύ των χωρών με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, η πλέον πληγείσα σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Ακολουθεί η Τσεχική Δημοκρατία (281 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους), η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (280), η Βόρεια Μακεδονία (258), η Βουλγαρία (254), το Μαυροβούνιο (251) και η Σλοβακία (226).

Συνολικά, το Μαυροβούνιο, η πιο αραιοκατοικημένη από αυτές τις επτά χώρες (628.000 κάτοικοι), έχει καταγράψει 1.578 θανάτους από την αρχή της πανδημίας. Η Τσεχική Δημοκρατία, η πιο πυκνοκατοικημένη σε αυτήν την ομάδα κρατών (10,7 εκατομμύρια κάτοικοι), έχει καταγράψει 30.088 θανάτους.

Το Μαυροβούνιο και η Τσεχική Δημοκρατία είναι επίσης οι δύο χώρες με περισσότερους από 100.000 κατοίκους που έχουν καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 που αναφέρθηκαν στον πληθυσμό από την αρχή της πανδημίας, αντιστοίχως με 15.839 και 15.505 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Γενικότερα, εννέα από τις 10 χώρες με περισσότερους από 100.000 κατοίκους που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, σε αριθμό θανάτων που αναφέρθηκαν στον πληθυσμό, βρίσκονται στην Ευρώπη. Έπειτα από αυτές τις πρώτες επτά χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης ακολουθούν το Βέλγιο (215 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους), η Βραζιλία (215) και μια άλλη βαλκανική χώρα, η Σλοβενία (210).

Η Ευρώπη στο σύνολό της είναι η περιοχή με τα περισσότερα θύματα της Covid-19, έχοντας σήμερα, Παρασκευή, στις 17.00 ώρα Ελλάδας, 1.130.491 νεκρούς και 52.724.615 κρούσματα, ακολουθούν η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (1.024.435 νεκροί, 32.493.431 κρούσματα) και οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς (618.685 θάνατοι, 34.612.033 κρούσματα).

Η πανδημία της Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Ευρώπη
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
Previous Article20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Αγίας Παρασκευής
Next Article O πληθωρισμός των τιμών τροφίμων και η επισιτιστική ανασφάλεια

Related Posts

Ποιες είναι οι 10 πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους

5 Ιουλίου, 2025

Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για kitesurf​​​​​​​

5 Ιουλίου, 2025

Bloomberg: 2015-2025, η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας - Δείτε γραφήματα

5 Ιουλίου, 2025
Add A Comment

Comments are closed.

moneypress.gr
Technical Summary Widget Powered by Investing.com
Powered by Investing.com
Moneypress

To Moneypress.gr ανήκει στην HT PRESS ONLINE IKE

Tαυτότητα Moneypresss.gr

Χρήση Cookies

'Οροι Χρήσης

Αποποίηση Ευθυνών

FOLLOW US
FOLLOW US
Μέλος του Μητρώο Online Media
© 2025 Moneypress.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.