Ποιοι λαμβάνουν αύριο αναδρομικά Εθνικής Σύνταξης και του Νόμου Βρούτση, τι γίνεται με τους υπόλοιπους 

0

Αύριο θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές αναδρομικών για την Εθνική Σύνταξη αλλά και για τον Νόμο Βρούτση με βάση τον επανυπολογισμό της σύνταξης τους, λόγω προϋπηρεσίας άνω των 30 ετών.

   Πιο συγκεκριμένα:

  1. Αύριο καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 600 εν αναμονή συνταξιούχους του Δημοσίου, κυρίως ένστολους. Πρόκειται για αναδρομικά 12 μηνών σε 140 συνταξιούχους του Δημοσίου.
  2. Σταδιακά θα πιστωθούν οι αυξήσεις από το νόμο Βρούτση σε νέους συνταξιούχους μαζί με τη σύνταξη του Μαρτίου. Πρόκειται για αυξήσεις στις κύριες συντάξεις μετά από ένα χρόνο αναμονής. Οι αυξήσεις απορρέουν από το νόμο του περυσινού Φεβρουαρίου, που βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου για 30 έτη ασφάλισης και άνω.
  3. Η επόμενη ομάδα που θα λάβει αυξήσεις πιθανόν στο τέλος Μαρτίου αριθμεί 2.500 συνταξιούχους του δημοσίου οι οποίοι έχουν εισπράξει ήδη την πρώτη τους σύνταξη.
  4. Όλες οι νέες συντάξεις του δημοσίου που θα πληρώνονται από τώρα και στο εξής για πρώτη φορά και θα αφορούν αιτήσεις πρώην δημοσίων υπαλλήλων μετά την 1η Οκτωβρίου 2019, θα καταβάλλονται με βάση τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς ετοιμάστηκε το σχετικό λογισμικό.
  5. Άλλοι 200.00 "παλαιοί" συνταξιούχοι θα λάβουν έως τον Ιούνιο, τα αναδρομικά 20 μηνών, τα οποία «τρέχουν» από τον Οκτώβριο του 2019, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  6. Σταδιακά θα γίνονται οι αναπροσαρμογές των συντάξεων για τους συνταξιούχους που δουλεύουν, καθώς δικαιούνται μικρότερη περικοπή – κατά 30% και όχι κατά 60% – και μάλιστα αναδρομικά από τον Μάρτιο του 2020. Επίσης όλοι όσοι αναλάβουν εργασία από εδώ και πέρα θα πληρώνονται τη σύνταξή τους με περικοπή 30%.
  7. Τέλος, 400 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν τα αναδρομικά 13 μηνών με τη σύνταξη Απριλίου.

 

Share.

Comments are closed.