«Πόρτα» από την Ε.Ε για τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά στα κράτη μέλη να επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν είναι εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού.

Η Ε.Ε. αφαίρεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες από την «ασφαλή λίστα» χωρών, των οποίων οι κάτοικοι μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να απαιτείται καραντίνα ή τεστ.

Κάθε κράτος μέλος ακολουθεί τους δικούς του κανόνες σε ό,τι αφορά τα ταξίδια και μπορεί να αποφασίσει εάν θα υιοθετήσει τη σύσταση, οπότε δεν είναι σαφές ποιες χώρες και πότε θα εισάγουν εκ νέου περιορισμούς.

Της απόφασης της Ε.Ε. προηγήθηκε η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στις ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν υποχωρήσει κάτω από τα μέσα ποσοστά εμβολιασμού στις χώρες της Ε.Ε.

Μη δεσμευτική η λίστα

Η λίστα ταξιδιών της Ε.Ε., η οποία αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες, δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη μέλη, αλλά γενικά έχει καθορίσει το πλαίσιο για το ποιος μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη. Η Ε.Ε. είχε αποφασίσει τον Ιούνιο να προσθέσει τις ΗΠΑ στην ασφαλή λίστα.

Ωστόσο, τα κράτη μέλη διατηρούν τον έλεγχο όλων των κανόνων για τουριστικά ταξίδια, όπως για το αν θα επιβάλουν καραντίνα σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες και ποια πιστοποιητικά θα αποδέχονται για τον εμβολιασμό.

 

Share.

Comments are closed.