Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για το Freedom Pass/Data

0

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass/Data.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως και τις 31 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, δικαιούχοι είναι οι γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006.

Η προσφορά αφορά πακέτο δεδομένων 50GB που ισχύει για πέντε μήνες και αποδίδεται σε έναν ενεργό αριθμό κινητής τηλεφωνίας ανεξαρτήτως του παρόχου και του είδους (συμβόλαιο, καρτοκινητό, εταιρικό) της σύνδεσης.

Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου γίνεται από τον γονέα ή τον ασκούντα τη γονική μέριμνα, και υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του freedompass.gov.gr, είτε στα ΚΕΠ, δηλώνοντας τον αριθμό στον οποίο πρόκειται να πιστωθεί το πακέτο.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται εντός 24 ωρών από την αίτηση. H παροχή χορηγείται μια φορά ανά Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) εμβολιασθέντος και ανά σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Το Freedom Pass/ Data υλοποιείται ακριβώς ένα μήνα από την ανακοίνωσή του από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην 85η ΔΕΘ. 

Το μέτρο εξειδικεύτηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Share.

Comments are closed.