Πότε έρχεται η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό

0

Δύο αυξήσεις αναμένονται εντός του 2022 στον κατώτατο μισθό, με την πρώτη να υλοποιείται ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2022, ενώ η δεύτερη θα ακολουθήσει μέσα στην χρονιά, όπως είχε διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, από την 1η Ιουλίου 2022 θα ισχύει αύξηση περίπου 2,5%, η οποία είναι επιβεβλημένη λόγω της ακρίβειας, και έτσι ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 680 ευρώ.

Οι αυξήσεις θα συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο και το 2023, κατά πάσα πιθανότητα ανά εξάμηνο, λόγω της αστάθειας, του πληθωρισμού και της σύγκρισης με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναλυτικά οι αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ από 1/1/2022:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 προηγουμένως.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης εξήγησε ότι θα δοθεί πρόσθετη αύξηση το α’ εξάμηνο του 2022 όπως έχει δηλώσει κι ο πρωθυπουργός. «Η διαδικασία θα εκκινήσει νωρίς μέσα στη χρονιά ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο, σταθμίζοντας και τις αντοχές της οικονομίας» τόνισε. «Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν» παρατήρησε.

Share.

Comments are closed.