Προκαταβολή σύνταξης: Πάνω από 21.200 αιτήσεις μέσα σε μια εβδομάδα

0

Περισσότερες από 21.200 αιτήσεις για την προκαταβολή σύνταξης υπεβλήθησαν στη ψηφιακή πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της εφαρμογής.

Το αυξημένο ενδιαφέρον υποδηλώνει την ανάγκη που έχουν οι εν αναμονή συνταξιούχοι που δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη να λάβουν το βοήθημα έως 384 ευρώ. Οι παλαιοί συνταξιούχοι που δικαιούνται την προκαταβολή υπολογίζονται σε 105.000 άτομα.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία: Οι κωδικοί Τaxisnet του αιτούντα, ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, Ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τέως φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης.

Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.

Στόχος είναι οι έναντι προκαταβολές, που κυμαίνονται από 360 έως 384 ευρώ το μήνα να πληρωθούν πριν από το Πάσχα. Ακόμα, οι εν αναμονή συνταξιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ασφαλισμένος έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τρία χρόνια θα λάβει αναδρομικά 13.824 ευρώ και θα λαμβάνει 384 ευρώ το μήνα μέχρι την έκδοση της προσωρινής ή την οριστικής του σύνταξης.

Share.

Comments are closed.