Προσλήψεις σε Υγεία και ΟΤΑ

0

Στη θέσπιση ρυθμίσεων που στόχο έχουν να τροφοδοτηθούν δήμοι και περιφέρειες με τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να συνεχιστούν οι προσπάθειας περιορισμού των επιπτώσεων της πανδημίας, προχωρά η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα και ως τις 28/2/2021, δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη άμεσων αναγκών προστασία της δημόσιας υγείας, μετά από απόφαση της Οικονομικής επιτροπής. Για τις δε περιφέρειες προβλέπεται η πρόσληψη και λοιπού προσωπικού.

Σε ότι αφορά στις υπερωρίες προβλέπεται η δυνατότητα προσαύξησης έως 30% της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων, που συμμετέχουν στα κλιμάκια ελέγχου τήρησης των μέτρων προστασίας από τον Covid.

Επίσης, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα σε δήμους και περιφέρειες να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις προμήθειας υλικού και υπηρεσιών για την αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και η ανάθεση διεξαγωγής τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στο προσωπικό τους.

Share.

Comments are closed.