Ψηφιακή η διοργάνωση των Business Days από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

0

Μετά το 2ο Ψηφιακό Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, έρχονται τα Ψηφιακά Business Days, ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός ο οποίος συμπληρώνει σχεδόν μια δεκαετία ζωής, δημιουργώντας γέφυρες μεταξύ των νέων και του κόσμου των επιχειρήσεων.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Business Days διεξάγονται Ψηφιακά δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να τα παρακολουθήσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Τα ψηφιακά Business Days είναι δίωρα ή τρίωρα ενημερωτικά – εκπαιδευτικά webinar, τα οποία διοργανώνονται με την πρωτοβουλία σημαντικών ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα. Μέσω αυτών, υψηλόβαθμα στελέχη παρουσιάζουν το αντικείμενο και τη δραστηριότητα των εταιρειών. Παράλληλα, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού δίνει χρήσιμες συμβουλές στους νέους, από τη πλευρά του εργοδότη, ενδεικτικά όπως το προφίλ των υποψηφίων που αναζητούν, που εστιάζουν στις συνεντεύξεις, κλπ, διευρύνοντας την οπτική των νεοεισερχόμενων στην αγορά.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά φοιτητές και αποφοίτους μέχρι 30 ετών, από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που σχετίζονται με καριέρα στον επιχειρηματικό κόσμο: πολυτεχνεία, οικονομικές σχολές, σχολές πληροφορικής, επιστήμες της υγείας, στατιστική, μαθηματικά κτλ.  Τα οφέλη για τους συμμετέχοντες είναι πολλαπλά και σημαντικά, καθώς πέρα από τις γνώσεις που αποκτούν σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων, εκ των έσω, μπορούν να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις, καθώς και να δικτυωθούν με τα στελέχη-εισηγητές. Επιπλέον, ενημερώνονται απευθείας από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού εάν υπάρχουν ανοικτές θέσεις εργασίας ή πρακτικής, αποκτώντας έτσι μια επιπλέον ευκαιρία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Όσον αφορά τις εταιρείες μπορούν,  μέσα από τη διαδικασία αυτή, να εντοπίσουν ταλαντούχους νέους  και να στελεχώσουν τα τμήματα τους ενισχύοντας παράλληλα το “Employer Branding” τους.

Την πρωτοβουλία των Business Days υποστηρίζουν με τη δυναμική και πολύτιμη συμβολή τους μια σειρά καταξιωμένων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών. Φέτος, μάλιστα, ο θεσμός ενισχύθηκε με την συμμετοχή 40 εταιρειών, από 25 που ήταν πέρσι. Οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι: Pharmathen, ΝΙΚΑΣ, EY, Όμιλος Quest, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Cenergy, ΙQVIA , Coca-Cola Τρία Έψιλον, Deloitte, DEMO, Skytalys, Eurobank, Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Interamerican, Latsco Shipping, Nestle, Oracle, Παπαστράτος, PeopleCert, PwC, Siemens, Teleperformance, Vodafone, Barilla, Dialectica, ΕΛΠΕΝ, ICAP, KPMG, METRO, Miele, OTE Όμιλος Εταιρειών, PepsiCo, Unilever, Upstream, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, Bayer,  Eurolife FFH, Grant Thornton, Imerys, V+O Greece.

Τα Business Days θα διενεργηθούν μέσα από γνωστές πλατφόρμες όπως Microsoft Teams και Zoom και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 21 Νοεμβρίου μέσω της Online Πλατφόρμας του θεσμού: https://www.pan-orama.org/BusinessDays/

 

Share.

Comments are closed.