Ψηφιακή κάρτα: Από τον Ιούνιο 2022 η εφαρμογή της στον ιδιωτικό τομέα

0

Η νέα εφαρμογή Myergani.gr.gov είναι ένα εργαλείο προσωπικής πληροφόρησης στα χέρια του εργαζομένου, ο οποίος μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο όλες τις δηλώσεις των εργοδοτών που τον αφορούν.

Έως το τέλος Ιανουαρίου, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στις κινητές συσκευές.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προπομπός της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα αρχίσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2022 αρχής γενομένης από τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα σουπερμάρκετ.

Η εφαρμογή Myergani.gr.gov στοχεύει στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, στην απλοποίηση των διαδικασιών και στη μείωση της γραφειοκρατίας.

Στην πράξη, ο εργαζόμενος μπορεί να ενημερωθεί με απόλυτη διαφάνεια για τις πληροφορίες που καταχωρίζονται από το σύνολο των εργοδοτών που τον αφορούν.

Δηλαδή, μπορεί να δει αν έχει καταχωρισθεί ως μισθωτός πλήρους απασχόλησης, μερικής, εργαζόμενος με κοινωφελή εργασία ή για πρακτική άσκηση. Μπορεί ακόμα να δει τη λίστα με τους εργοδότες, νυν και πρώην, καθώς και επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ της σχέσης εργασίας.

Ο εργαζόμενος μπορεί να δει την πλήρη λίστα όλων των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από τους εργοδότες (ομαδοποιημένες) που αφορούν την έναρξη και τη λήξη της απασχόλησης, τις μεταβολές στην απασχόληση (π.χ. τηλεργασία), το ωράριο και τις αποδοχές, τις υπερωρίες και τις άδειες.

Ο εργαζόμενος μπορεί να δει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, τα δώρα, αλλά και όλα τα επιδόματα που έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό μέσω των μέτρων στήριξης από την αρχή της πανδημίας.

Επίσης, μπορεί να δει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας που αφορούν την ΕΡΓΑΝΗ.

Share.

Comments are closed.