Σε δημοπρασία μετεωρίτες από τον οίκο Christie’s (Photos)

0

Σε δημοπρασία βγαίνουν μετεωρίτες από από τον οίκο Christie’s. Σε μια διαδικτυακή πώληση, ο οίκος δημοπρασιών Christie's παρουσιάζει ένα χαρτοφυλάκιο ουράνιων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων που προέρχονται από το φεγγάρι και τον Άρη.

Ακόμα, παρουσιάζει αισθητικούς μετεωρίτες σιδήρου και βράχους που περιέχουν πολύτιμους λίθους.

Οι μετεωρίτες είναι μικρά φυσικά αντικείμενα από το διάστημα που επιβιώνουν κατά τη διέλευσή τους ζτην ατμόσφαιρα της Γης και προσγειώνονται στην επιφάνεια - και ενώ μερικά από αυτά τα δείγματα στεγάζονται σε μουσεία, 75 πωλούνται αυτό το μήνα ως μέρος μίας δημοπρασίας με τίτλο «Deep Impact: Martian, Lunar and Other Rare Meteorites».

Μεταξύ της συλλογής είναι ένα αγαλματίδιο αποτελούμενο από αστερόσκονη ηλικίας 7 δισεκατομμυρίων ετών - έναν πέτρινο μετεωρίτη που βρήκε τον δρόμο του προς τη Γη με ασυνήθιστο τρόπο.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους μετεωρίτες, αυτός δεν έπεσε ούτε αναποδογύρισε πέφτοντας στη Γη, αλλά διατήρησε σταθερό προσανατολισμό καθώς έπεφτε, σύμφωνα με τον οίκο Christie's. Η πέτρα, που ζυγίζει περίπου 16 κιλά εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 50.000-80.000 δολάρια.

Ακόμα, διατίθεται προς πώληση ένα κομμάτι Αρειανού βράχου, με φυσαλίδες της ατμόσφαιρας του πλανήτη παγιδευμένες μέσα σε ένα τμήμα, με εκτιμώμενη τιμή τα 30.000 έως 50.000 δολάρια.

Επίσης, ο οίκος προσφέρει στη δημοπρασία ένα δείγμα από τον μεγαλύτερο μετεωρίτη που έπεσε στις ΗΠΑ, στην Οδησσό του Τέξας, το οποίο οι δημοπράτες αναμένουν ότι θα φτάσει τα 60.000 δολάρια, μαζί με μια σφαίρα που δημιουργήθηκε από τον πυρήνα ενός αστεροειδούς, η οποία θα μπορούσε να φτάσει τα 18.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNN, αλλά δεν έχουν όλα τα αντικείμενα αστρονομικές τιμές. Ορισμένα είναι προσιτά και ξεκινούν από τα 250 δολάρια στη δημοπρασία, η οποία θα αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου.

Share.

Comments are closed.