Σε φυλακές εκτός Αττικής οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

0

Σε φυλακές εκτός νομού Αττικής θα οδηγηθούν, όπως όλα δείχνουν, όσα μέλη της Χρυσής Αυγής αποφασιστεί να εκτίσουν βαριές ποινές κάθειρξης, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε φυλακές τύπου Β΄ εκτός του Λεκανοπεδίου.

Αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών σε συνεννόηση και με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Παρά τα σενάρια που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας, ο εγκλεισμός στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών όπου βρίσκονται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», δεν θεωρείται πιθανός.

Και αυτό διότι το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα λειτουργεί ως φυλακή υποδίκων και όχι καταδίκων, εκτός ολίγων εξαιρέσεων.

Από τη γενική γραμματεία εκπέμπεται το μήνυμα ότι οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση δεν θα εκτίσουν ποινές σε φυλακές τύπου Α΄, όπως της Χαλκίδας και της Άμφισσας όπου βρίσκονται κρατούμενοι με χαμηλές ποινές π.χ. για οικονομικά εγκλήματα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι θα οδηγηθούν σε φυλακή με ξεχωριστά κελιά αντί θαλάμων, προκειμένου να μην είναι πιθανή η συνύπαρξή τους π.χ. με αλλοδαπούς κρατουμένους.

Με αυτά τα δεδομένα πιθανότερος πρέπει να θεωρείται ο εγκλεισμός τους σε ένα ή περισσότερα από τα σωφρονιστικά καταστήματα Δομοκού, Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Χανίων.

Στο μεταξύ, εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα η Αστυνομία και κυρίως η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και η Αντιτρομοκρατική έχουν εντοπίσει και θέσει υπό επιτήρηση όσους κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση και ενδέχεται να οδηγηθούν στη φυλακή.

Έπειτα από την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο οι αστυνομικοί θα κληθούν να εκτελέσουν την απόφαση και να συλλάβουν τους καταδικασθέντες, σε εκτέλεση των σχετικών ενταλμάτων, δίχως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αμέσως μετά την οριστική ετυμηγορία να παρουσιαστούν οικειοθελώς στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Γιάννη Λαγού, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής. Κι αυτό διότι απαιτείται σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά προκειμένου τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν σε άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

«Yπάρχει σχεδιασμός και συγκεκριμένες εντολές από την ηγεσία, ώστε όλοι οι καταδικασμένοι, για τους οποίους δεν θα προβλεφθεί αναστολή των ποινών τους, να οδηγηθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα», ανέφερε την Τρίτη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Share.

Comments are closed.