Σε ποιες περιοχές ακυρώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

0

Η εκτίναξη των κρουσμάτων κορωνοϊού ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, με τις ημερήσιες μολύνσεις σήμερα Τρίτη (26/10) να ξεπερνούν τις 4.000 σε όλη τη χώρα, φέρνουν αλλαγές στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Έτσι η πανδημία οδήγησε σε ακύρωση των μαθητικών παρελάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την τελευταία απόφαση να αφορά στην ακύρωση των παρελάσεων σε όλη τη Θεσσαλία.

Έτσι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι παρελάσεις στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, όπως και στους νομούς ΗμαθίαςΠιερίας, αλλά και στον νομό Πέλλας.

Όσοι παρακολουθούν τις παρελάσεις θα πρέπει να φορούν μάσκα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Παροτρύνω όλους όσοι προσέλθουν για να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να ακολουθήσουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκα, καθώς αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού. Για όσους παρελάσουν η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί, πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ακυρώνεται η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη λόγω εθνικού πένθους

Για διαφορετικό λόγο ακυρώνεται η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Για αύριο Τετάρτη έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους, καθώς θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (25/10).

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

 

Πηγή: Lykavitos.gr

Share.

Comments are closed.