Σε τροχιά ανάπτυξης η χώρα - Οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας

0

Σε πλήρη εφαρμογή θέτει πλέον η Κυβέρνηση το σχέδιο ανάπτυξης σε ολόκληρη τη χώρα έχοντας πλέον στη διάθεση της χρηματοδοτικά εργαλεία που φτάνουν τα 77 δισ. ευρώ.

Η μεγάλη αυτή πρόκληση για τον Πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο συνδέεται άμεσα με τον ολιστικό σχεδιασμό για την προώθηση δεκάδων νέων projects στις δεκατρείς περιφέρειες αλλά και για τομές και μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς όπως στην ενεργειακή πολιτική, στην ψηφιακή σύγκλιση, στην πράσινη οικονομία και αλλού.

Έχοντας δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις με την έγκριση του πλάνου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και του νέου ΕΣΠΑ για την επόμενη εξαετία το Μέγαρο Μαξίμου ανοίγει πλέον το βηματισμό του βάσει προτάσεων που έχει καταρτιστεί στη λογική του "ούτε ένα ευρώ ούτε ένα λεπτό χαμένο".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρες εντολές για αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και στο πρωθυπουργικό γραφείο επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τελικά το στοίχημα της ανάπτυξης ξεπερνώντας ακόμη και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επόμενη διετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν εντυπωσιαστεί για την άμεση ανταπόκριση, το σωστό σχεδιασμό και την έγκαιρη κατάθεση προτάσεων. «Υπολογίζουμε στην Ελλάδα, ότι με όλη αυτή την αντοχή και όλο αυτό το όραμα που έχει, θα έχουμε πολλές ιστορίες επιτυχίας να διηγηθούμε σε όλη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε Elisa Ferreira.

Η ελληνική πλευρά κέρδισε το πρώτο στοίχημα της έγκρισης από την Κομισιόν των προτάσεων για την περίοδο 2021-2027. Το μεγάλο στοίχημα πλέον είναι η υλοποίηση των δράσεων που κατ' επέκταση θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, που αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Share.

Comments are closed.